Όσο κακό κάνει το shopping therapy στο πορτοφόλι μας, τόσο καλό κάνει στην υγεία μας, όπως δείχνει νέα βρετανική μελέτη. Κι αυτό γιατί πέρα από την ψυχολογική ανάταση που προσφέρει, μας βοηθά να καίμε εύκολα και ευχάριστα θερμίδες.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το πολυκατάστημα Debenhams. Σε 10 καταναλωτές (πέντε άνδρες και πέντε γυναίκες) οι ειδικοί χορήγησαν βηματομετρητές, οι οποίοι παράλληλα μετρούσαν και την καύση των θερμίδων.

Ανακάλυψαν λοιπόν ότι την ώρα που οι γυναίκες κατά την εβδομαδιαία εξόρμησή τους στα μαγαζιά διανύουν, κατά μέσο όρο, περίπου 5 χλμ, οι επιδόσεις των ανδρών περιορίζονται σε μόλις 2,4 χλμ. Σύμφωνα με τις μετρήσεις, οι Βρετανίδες καίνε κατά μέσο όρο 385 θερμίδες την εβδομάδα ψωνίζοντας και σηκώνοντας βαριές τσάντες.

«Η μελέτη μας έδειξε ότι οι Βρετανοί – και όχι μόνο – λατρεύουν τα ψώνια και χαίρονται να περιπλανώνται για ώρες στις κεντρικές εμπορικές οδούς. Επιπλέον, τα οφέλη που ανακαλύψαμε αφορούν στη σωματική άσκηση και την απώλεια βάρους τα οποία είναι εύκολα εφικτά μέσω των καθημερινών μας δραστηριοτήτων» αναφέρει εκπρόσωπος του Debenhams.

Παρά το γεγονός ότι το 63% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι δεν θεωρούν τα ψώνια μορφή επαρκούς άσκησης, τα καταγεγραμμένα στοιχεία έδειξαν ότι κάθε φορά που ξεχύνονται στα μαγαζιά οι γυναίκες κάνουν κατά μέσω όρο 7.300 βήματα – αριθμός ο οποίος πλησιάζει αρκετά τις οδηγίες του βρετανικού συστήματος υγείας (NHS) που συστήνει να κάνουμε 10.000 βήματα την ημέρα.

Διαβάστε ακόμα:
Shopaholics: Μήπως είστε εθισμένοι στα ψώνια;
http://www.vita.gr/html/ent/413/ent.7413.asp

Ψώνια και ορμόνες
http://www.vita.gr/html/ent/872/ent.8872.asp

Shopping therapy αντίδοτο στην κρίση;
http://www.vita.gr/html/ent/206/ent.9206.asp