Οι χρόνιοι πονοκέφαλοι από τους οποίους πάσχουν πολλοί ενδεχομένως να οφείλονται στα επίπεδα της υγρασίας στην ατμόσφαιρα, αναφέρει τώρα νέα αμερικανική μελέτη.

Οι ειδικοί των νοσοκομείων Childrens Mercy Hospitals and Clinics στο Κάνσας Σίτι του Μιζούρι μελέτησαν 25 παιδιά και έφηβους που ταλαιπωρούνταν από ημικρανίες ή χρόνιους πονοκεφάλους.

Ανακάλυψαν λοιπόν, ότι οι πιθανότητες εμφάνισης πονοκεφάλου τριπλασιάζονταν κατά τη διάρκεια των βροχερών ημερών ή των ημερών με αυξημένα επίπεδα υγρασίας.

Σύμφωνα με το επιστημονικό έντυπο «Headache», κατά τις βροχερές περιόδους τα παιδιά είχαν 59% μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσουν πονοκέφαλο, συγκριτικά με το 21% των άνυδρων ημερών.

Και στην περίπτωση των αυξημένων επιπέδων υγρασίας, οι πιθανότητες πονοκεφάλων εκτοξεύονταν στο 58%, συγκριτικά με το 22% των υπόλοιπων ημερών.

«Τα αποτελέσματα της μελέτης μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι πονοκέφαλοι που αντιμετωπίζουν τα παιδιά οφείλονται στις αλλαγές του καιρού», αναφέρουν στο επιστημονικό έντυπο οι ερευνητές.

Ωστόσο, υπογραμμίζουν, ότι για την ώρα ο λόγος για τον οποίο η βροχή ή τα επίπεδα υγρασίας πυροδοτούν τα συγκεκριμένα ενοχλητικά συμπτώματα παραμένει ακόμη άγνωστος.

Διαβάστε ακόμα:
Φάκελος – Πονοκέφαλος: Η διάθεση στο ON! Ο πονοκέφαλος στο OFF!
http://www.vita.gr/html/ent/614/ent.8614.asp

Αντιμετωπίστε τις ημικρανίες εναλλακτικά
http://www.vita.gr/html/ent/616/ent.4616.asp

Aρρωσταίνει συχνά στον παιδικό σταθμό. Tι να κάνω;
http://www.vita.gr/html/ent/503/ent.1503.asp