Καλά τα νέα για τις… ζουμερές γυναίκες, καθώς, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη, οι γυναικείες καμπύλες δρουν στους άνδρες όπως ακριβώς τα ναρκωτικά ή το αλκοόλ!

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί του Κολεγίου Gwinnett της Τζόρτζια στην επιστημονική επιθεώρηση «PLoS ONE», η επίδραση που έχει μια καμπυλωτή γυναικεία φιγούρα στον ανδρικό εγκέφαλο είναι παρόμοια με εκείνη της μπίρας και του μπράντι.

Στα πειράματα που έγιναν σε 14 νεαρούς εθελοντές με φωτογραφίες γυμνών γυναικών, η σιλουέτα-κλεψύδρα, όπως της Μπιγιόνσε ή της Μονρόε, προκαλούσε διέγερση στον εγκέφαλό τους όμοια με αυτή των ναρκωτικών.

«Η μελέτη αυτή μπορεί κατά κάποιο τρόπο να δώσει μια εξήγηση για τη σεξουαλική παρενόχληση και το σφύριγμα στο δρόμο», αναφέρει ο δρ. Πλάτεκ.

«Επιπλέον, θα μπορούσε να μας βοηθήσει να καταλάβουμε περισσότερα για την επίδραση της πορνογραφίας και τις σχετιζόμενες με αυτή διαταραχές, αλλά και να συμβάλλει στην επιστημονική έρευνα για την απιστία», συμπληρώνει.

Η επίδραση της «μέθης», εκτιμούν οι επιστήμονες, αποδίδεται στο ότι οι γυναικείες καμπύλες παραπέμπουν σε καλή υγεία και στην ικανότητα τεκνοποίησης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μελέτη υποδεικνύει ότι, τελικά, οι τέλειες αναλογίες δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία. Το Δεκέμβριο, μια άλλη μελέτη είχε δείξει ότι οι άνδρες δεν προτιμούν τις γυναίκες που έχουν… ατελείωτα πόδια, αλλά εκείνες με μέτριες αναλογίες.

Διαβάστε ακόμα:
Sex code τι είναι αυτό που μας ελκύει;
http://www.vita.gr/html/ent/686/ent.9686.asp

Φλερτάρετε με το βλέμμα; Είστε πιο γοητευτικοί!
http://www.vita.gr/html/ent/301/ent.7301.asp

Ορμονική υπόθεση το φλερτ
http://www.vita.gr/html/ent/297/ent.5297.asp