Λιγότερες πιθανότητες να απατήσουν τη σύντροφό τους έχουν οι άνδρες που είναι προικισμένοι με υψηλό δείκτη νοημοσύνης, εκτιμά τώρα νέα βρετανική μελέτη.

Ο λόγος, σύμφωνα με τους ειδικούς του London School of Economics and Political Science, είναι εξελικτικός, καθώς οι άνδρες με υψηλότερο ΙQ εκτιμούν περισσότερο τη μονογαμία και τη σεξουαλική αποκλειστικότητα συγκριτικά με όσους διαθέτουν χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης.

Ωστόσο, όπως φάνηκε από τη μελέτη, η σχέση μεταξύ σεξουαλικής «ηθικής» και νοημοσύνης δεν έδειξε να αντικατοπτρίζεται στις γυναίκες.

Αυτά τα σεξουαλικά μοτίβα ανήκουν στο δρ. Σατόσι Καναζάγουα, του οποίου η μελέτη αναμένεται να δημοσιευτεί στο τεύχος Μαρτίου της επιστημονικής επιθεώρησης «Social Psychology Quarterly».

Ο ερευνητής ανέλυσε τα στοιχεία δύο πολύ μεγάλων αμερικανικών ερευνών που αφορούσαν τις κοινωνικές συμπεριφορές και το δείκτη νοημοσύνης χιλιάδων εφήβων και ενηλίκων ανδρών.

«Όπως έδειξε η εμπειρική ανάλυση, όσο πιο έξυπνος είναι ένας άνδρας τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχει να είναι μονογαμικός και να επιθυμεί σεξουαλική αποκλειστικότητα, συγκριτικά με κάποιον που είναι λιγότερο ευφυής», δηλώνει ο ειδικός.

Διαβάστε ακόμα:
Ποιοι είναι πιο επιρρεπείς στην απιστία;
http://www.vita.gr/html/ent/065/ent.2065.asp

Γιατί oι άνδρες απατούν τις γυναίκες;
http://www.vita.gr/html/ent/039/ent.2039.asp

Πότε απιστούν οι γυναίκες;
http://www.vita.gr/html/ent/236/ent.2236.asp