Με την έξαρση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων συνδέουν οι ειδικοί τούς διαδικτυακούς τόπους κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook.

Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι, όπως εξηγούν, ότι οι συγκεκριμένες ιστοσελίδες δίνουν τη δυνατότητα πολλαπλών σεξουαλικών συνευρέσεων μεταξύ αγνώστων.

Συγκεκριμένα, οι βρετανοί ειδικοί του τομέα Δημόσιας Υγείας διαπίστωσαν ότι οι περιπτώσεις μόλυνσης από σύφιλη τετραπλασιάστηκαν τον τελευταίο καιρό σε περιοχές όπως το Σάντερλαντ, το Ντέραμ και το Τισάιντ, όπου το Facebook είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο. Οι περισσότερες περιπτώσεις μάλιστα αφορούσαν νεαρές γυναίκες.

«Η σύφιλη είναι μια πολύ σοβαρή νόσος», προειδοποιεί ο επικεφαλής Δημόσιας Υγείας του Τισάιντ, καθηγητής Πέτερ Κέλι.

«Οποιοσδήποτε κάνει σεξ χωρίς την απαραίτητη προστασία βρίσκεται σε υψηλό κίνδυνο. Παρατηρήθηκε τετραπλάσια αύξηση των περιπτώσεων σύφιλης και ιδιαίτερα μεταξύ νεαρών γυναικών. Αυτό συμβαίνει γιατί οι διαδικτυακοί τόπου κοινωνικής δικτύωσης οδηγούν σε εύκολες σεξουαλικές συνευρέσεις της μιας βραδιάς», εξηγεί ο ειδικός.

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του Facebook έσπευσε να δηλώσει ότι οι χρήστες οφείλουν να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν συναντιούνται με άτομα που γνωρίζουν μέσω Ίντερνετ.


Διαβάστε ακόμα:
Facebook: Ανάλυσέ το!
http://www.vita.gr/html/ent/834/ent.8834.asp

Facebook: 2-3 πράγματα που λέει για εσάς
http://www.vita.gr/html/ent/277/ent.9277.asp

Safe sex στις διακοπές
http://www.vita.gr/html/ent/524/ent.6524.asp

Mπορεί να κολλήσω αφροδiσιο χωρίς sex;
http://www.vita.gr/html/ent/185/ent.6185.asp

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: