Τι να περιμένεις…
• Με την έναρξη της εφηβείας, ξεκινά η έκκριση κάποιων ορμονών, των ανδρογόνων, που προκαλούν αύξηση του μεγέθους των σμηγματογόνων αδένων και της παραγωγής τους σε σμήγμα. Ένα από τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι η αυξημένη λιπαρότητα στο πρόσωπο και τα μαλλιά, ενώ, αν υπάρχει προ­διάθεση, μπορεί να εμφανιστούν σπυράκια, μαύρα στίγματα, ακόμη και ακμή. Έτσι, θα πρέπει να πλένεις συχνότερα το πρόσωπό σου και τα μαλλιά σου με προϊόντα που δρουν κατά της λιπαρότητας.
Αύξηση της τριχοφυΐας στο σώμα και το πρόσωπο. Όταν ξεκινήσεις το ξύρισμα, να χρησιμοποιείς αφρό ξυρίσματος και κάποιο ξυραφάκι με διπλή ή τριπλή λεπίδα, ώστε να μην ερεθιστεί η επιδερμίδα σου. Προσπάθησε να ξυρίζεσαι μόνο προς τη φορά ανάπτυξης των τριχών και ποτέ κόντρα.
Οι ιδρωτοποιοί αδένες μεγαλώνουν και εκκρίνουν περισσότερο ιδρώτα, ο οποίος δεν εμφανίζεται μόνο σε στιγμές έντονης δραστηριότητας, αλλά και σε στιγμές άγχους ή ψυχολογικής πίεσης. Μην παραμελείς, λοιπόν, το καθημερινό σου μπάνιο και τη χρήση ενός αποσμητικού αμέσως μετά.