Η απόκτηση παιδιών ενισχύει την αυτοπεποίθηση της γυναίκας, εκτιμούν κινέζοι επιστήμονες.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Καοσιούνγκ, η απόκτηση ενός παιδιού ενισχύει την αίσθηση της γυναίκας ότι κάποιος την έχει ανάγκη, γεγονός που δρα ως «τονωτική ένεση» στην αυτοπεποίθησή της.

Οι ειδικοί διαπίστωσαν, μάλιστα, ότι όσα περισσότερα παιδιά αποκτήσει μια γυναίκα τόσο λιγότερες πιθανότητες έχει να αυτοκτονήσει. Σημαντικό ρόλο σε αυτό ενδεχομένως να παίζουν η ευτυχία και η συναισθηματική ολοκλήρωση που προσφέρει σε μια γυναίκα η απόκτηση ενός παιδιού, καθώς και η τόνωση της αυτοπεποίθησής της.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία μιας 20ετίας που αφορούσαν περίπου 1.300.000 γυναίκες. Ανακάλυψαν, λοιπόν, ότι η μητρότητα έδειξε να προστατεύει σημαντικά από την εκδήλωση τάσεων αυτοκτονίας.

Όπως γράφει το επιστημονικό έντυπο «Canadian Medical Association Journal», η προστατευτική δράση της μητρότητας έδειξε να αυξάνεται με κάθε νέο μέλος που προστίθεται στην οικογένεια – με όσα περισσότερα παιδιά, δηλαδή, αποκτά μια γυναίκα.

Οι γυναίκες με δύο παιδιά είχαν κατά 39% λιγότερες πιθανότητες να αποπειραθούν να αυτοκτονήσουν συγκριτικά με όσες είχαν αποκτήσει μόνο ένα. Στις περιπτώσεις, μάλιστα, των γυναικών που είχαν αποκτήσει τρία παιδιά, η προστατευτική δράση της μητρότητας έφτανε το 60%.

«Η παρουσία μικρών παιδιών αυξάνει την αυτοπεποίθηση της μητέρας, πιθανότατα επειδή η ίδια αισθάνεται ότι κάποιος την έχει ανάγκη», αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της μελέτης, δρ. Τσουν-Γιου Γιανγκ.

Διαβάστε ακόμα:
Η μητρότητα προστατεύει από τον καρκίνο
http://www.vita.gr/html/ent/141/ent.7141.asp

Η μητρότητα ρίχνει την πίεση
http://www.vita.gr/html/ent/013/ent.8013.asp

Τεστ: Είστε έτοιμη να γίνετε μητέρα;
http://www.vita.gr/html/ent/023/ent.9023.asp