Μια τεχνική αυξητικής στήθους που πραγματοποιείται γρήγορα και χωρίς τομές, με την εισαγωγή ενός ενέσιμου υλικού, θα μπορούσε να «αποκρύψει» καρκινικούς όγκους, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Η ταχύτατη μέθοδος εισαγωγής του ενέσιμου τζελ Macrolane χρειάζεται, κατά τους ειδικούς, μόλις 45 λεπτά και δεν απαιτεί τομές και ράμματα. Μπορεί, μάλιστα, να αυξήσει το μέγεθος του στήθους κατά ένα νούμερο.

Σύμφωνα με μελέτη του πλαστικού χειρουργού δρ. Μπάρι Μίλερ από το Νοσοκομείο «King Edward VII» στο Λονδίνο, η «πολλά υποσχόμενη» τεχνική αυξητικής στήθους τελικά εγκυμονεί σημαντικούς κινδύνους.

Παρακολουθώντας τις περιπτώσεις 20 γυναικών που είχαν υποβληθεί σε αυτή τη θεραπεία, ο ειδικός ανακάλυψε ότι μετά την εισαγωγή του τζελ οι 16 παραπονέθηκαν για πόνους και εξογκώματα στο στήθος.

Τρεις από αυτές, μάλιστα, αναγκάστηκαν να υποβληθούν σε αφαίρεση του χημικού υλικού και αναδόμηση των μαστών τους.

Όπως διαπίστωσε ο δρ. Μίλερ σε γυναίκες που είχαν υποβληθεί σε μαστογραφία αμέσως μετά την τεχνική αυξητικής, το Macrolane περιόριζε σημαντικά την ορατότητα του αδενικού ιστού του μαστού, όπου συνήθως σχηματίζονται καρκινικά κύτταρα.

«Η ουσία Macrolane δεν έχει ερευνηθεί επαρκώς», τονίζει ο δρ. Μίλερ.

«Η χρήση της για την αυξητική στήθους θα μπορούσε να επηρεάσει τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού», καταλήγει στην έκθεσή του.

Όπως αναφέρει ο ειδικός, «Η περιοχή των μαστών είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη. Πρόκειται για ορμονικά δραστήρια περιοχή που έχει προδιάθεση στην εμφάνιση καρκίνου».

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, στη Βρετανία καταγράφηκε αύξηση κατά 26% στη χρήση των λεγόμενων αυξητικών ουσιών, γνωστές και ως «fillers», και αύξηση της τάξεως του 306% στις θεραπείες χημικού πίλινγκ στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με τον πλαστικό χειρουργό, η βρετανική κυβέρνηση οφείλει να είναι αυστηρότερη με τον έλεγχο των αυξητικών αυτών ουσιών.

«Στις ΗΠΑ, μόλις επτά τέτοιες ουσίες έχουν λάβει έγκριση για κυκλοφορία στην αγορά, ενώ στη Βρετανία χρησιμοποιούνται πάνω από 80 τέτοια προϊόντα», υπογραμμίζει ο δρ. Μίλερ.

«Εάν μια γυναίκα υποβληθεί στην τεχνική εισαγωγής Macrolane, τότε θα πρέπει να είναι ενήμερη για τους κινδύνους που εγκυμονεί μια τέτοια ενέργεια και για την αυξημένη πιθανότητα δημιουργίας ογκιδίων», καταλήγει ο ειδικός.

Διαβάστε ακόμα:
Με διαφορά στήθους
http://www.vita.gr/html/ent/838/ent.7838.asp

Φυσική ανάπλαση στήθους
http://www.vita.gr/html/ent/382/ent.10382.asp

«Σιλικόνη» από βλαστοκύτταρα
http://www.vita.gr/html/ent/871/ent.8871.asp

Όλα όσα φοβόμαστε για τις πλαστικές επεμβάσεις
http://www.vita.gr/html/ent/267/ent.1267.asp