Ιταλική έρευνα διαπίστωσε ότι ενώ οι άνδρες παρουσιάζουν καρδιοπάθεια ανεξαρτήτως της κατανάλωσης τροφίμων με «ισχυρούς» υδατάνθρακες, οι γυναίκες αντιμετωπίζουν διπλάσιο κίνδυνο να γίνουν καρδιοπαθείς αν τρώνε υδατάνθρακες με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως π.χ. λευκό ψωμί, γλυκά και παγωτά. Η διαφορά μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι ο γυναικείος οργανισμός διασπά και μεταβολίζει με διαφορετικό τρόπο τους υδατάνθρακες.



(από τα news του έντυπου περιοδικού vita)