Μια πρωτοποριακή μέθοδος που μειώνει το λίπος στο σώμα άρχισε να εφαρμόζεται σε διάφορες χώρες. Γίνεται με ένα μηχάνημα το οποίο λέγεται CoolSculpting και το οποίο παγώνει τα λιποκύτταρα. Αυτή η χαμηλή θερμοκρασία οδηγεί τα λιποκύτταρα στο θάνατο. Πολλοί θεωρούν τη συσκευή αυτή ως ανώδυνη και πιο φτηνή εναλλακτική πρόταση συγκριτικά με τη λιποαναρρόφηση.

Η διαδικασία κρατά 1 έως 3 ώρες και κοστίζει περίπου το 1/4 της λιποαναρρόφησης. Η συσκευή πήρε άδεια στις ΗΠΑ πριν από 1 εβδομάδα και έφτασε παράλληλα και στη Βρετανία. Στη Γαλλία ήδη τη διαθέτουν. Ένας 60χρονος Αμερικανός που τη δοκίμασε στο Παρίσι είπε: «Ένιωθα άβολα, αλλά δεν πονούσα. Για 1-2 μέρες αισθάνεσαι την περιοχή με το λίπος μουδιασμένη, αλλά μέσα σε ένα μήνα η κοιλιά μου είχε σχεδόν ισιώσει, γιατί ο όγκος του λίπους είχε συρρικνωθεί».

Η μείωση της λίπους σε όγκο είναι της τάξης του 20%. Το λίπος που παγώνει, σταδιακά αποβάλλεται από τον οργανισμό.

Η εταιρεία που πουλάει τη συσκευή είπε ότι την εμπνεύστηκε ύστερα από μία έρευνα σε παιδιά – έρευνα που έδειχνε ότι τα παιδιά που τους αρέσουν τα παγάκια ή τους αρέσουν τα σνακ με παγωτό, σταδιακά παρουσιάζουν λέπτυνση στα μάγουλά τους.