Ο καθηγητής Βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας κ. Vladimir Skulachev εργαζόταν επάνω στο θέμα αυτό τα τελευταία 40 χρόνια. Το αντιγηραντικό ιόν που ανακάλυψε έχει αντιοξειδωτική δράση και επηρεάζει τον τρόπο αντίδρασης του οξυγόνου μέσα στο σώμα μας. Πριν από 2 ημέρες ανακοίνωσε ότι θέλει να επεξεργαστεί λίγο περισσότερο το εύρημά του, αλλά είναι βέβαιος ότι θα αποδίδει.

«Στο 99% των περιπτώσεων», είπε σχετικά ο 69χρονος κ. Vladimir Skulachev, «το οξυγόνο αντιδρά με το υδρογόνο και σχηματίζει νερό, αλλά το 1% παραμένει αδέσμευτο και μετατρέπεται σε ένα δραστικό οξείδιο που ουσιαστικά αποτελεί τοξίνη ή τρόπον τινά δηλητήριο. Είχα τάξει σκοπό της ζωής μου να βρω μια ουσία που να μην επιτρέπει σε αυτό το 1% να μετατραπεί σε τοξική ουσία. Αυτό το ιόν που βρήκα θεωρώ ότι θα χρειαστεί 2 χρόνια για να τελειοποιηθεί και να διατεθεί στην κυκλοφορία».

Αν και αυτό δημοσιεύτηκε σε αρκετές εφημερίδες, εντούτοις κανένα σκεύασμα δεν τίθεται στην κυκλοφορία χωρίς άδεια από τις φαρμακευτικές αρχές. Η μόνη περίπτωση να διατεθεί μόλις σε 2 χρόνια είναι να κυκλοφορήσει ως συμπλήρωμα – κάτι που δεν απαιτεί φαρμακευτικούς ελέγχους.