Ένας Βρετανός είχε τη φαεινή ιδέα να διαφημίσει τα παγωτά του ως ιδιαίτερα υγιεινά, «αφού προέρχονταν από ανθρώπινο γάλα θηλασμού», αλλά το υπουργείο Υγείας της χώρας του είχε άλλη άποψη. Μετά από λήψη δειγμάτων του παγωτού που πωλείτο ως «Baby Gaga», οι αρχές ειδοποίησαν τον έμπορο να σταματήσει αμέσως την πώληση του συγκεκριμένου «τύπου παγωτού» έως ότου ολοκληρωθούν όλοι οι σχετικοί έλεγχοι ασφαλείας τροφίμων.

Ο έμπορος διατείνεται ότι προτού χρησιμοποιήσει το μητρικό γάλα στα παγωτά του το ελέγχει πάντα πλήρως για λόγους ασφαλείας και θεωρεί την απαγόρευση άδικη.

«Αν είναι κακό το παγωτό μου, τότε πρέπει να απαγορευτεί τελείως και το γάλα θηλασμού που πωλείται στην αγορά εν γένει», είπε ο ιδιοκτήτης της παγωτοποιίας Matt O’Connor (Στη Βρετανία επιτρέπεται η πώληση μητρικού γάλακτος σε μητέρες που δεν μπορούν να θηλάσουν οι ίδιες. Εξάλλου επί αιώνες σε ολόκληρο τον κόσμο πολλές γυναίκες που δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν να θηλάσουν, προσλάμβαναν επί τούτου νταντάδες, οι οποίες θήλαζαν και ξένα παιδιά εκτός από το δικό τους).

Ο ίδιος είπε επίσης ότι «το μητρικό γάλα των ανθρώπων είναι πολύ πιο φυσική πρώτη ύλη για το παγωτό σε σύγκριση με το γάλα της αγελάδας ή διάφορες τεχνητές πρώτες ύλες. Δεν καταλαβαίνω γιατί το γάλα της γυναίκας θεωρείται πιο ύποπτο από της αγελάδας. Και τα δύο τα περνάμε από ελέγχους για διάφορα μικρόβια και ιούς. Κατά συνέπεια, το πρόβλημα κατά τη γνώμη μου για την Πολιτεία δεν είναι η ασφάλεια του τροφίμου για τον καταναλωτή, αφού και τα δύο είδη ελέγχονται πλήρως, αλλά η ιδέα ότι κάποιος πουλάει ανθρώπινο γάλα σε παγωτό, λες και είναι κάτι αδιανόητο και αφύσικο».

Ο έμπορος προμηθευόταν το γάλα με αγγελία στο διαδικτυακό φόρουμ Mumsnet. Η συνταγή του παγωτού περιλάμβανε, εκτός από μητρικό γάλα, βανίλια και λεμόνι. Όπως είπε ο ίδιος, το παγωτό είχε μεγάλη ζήτηση παρά την υψηλή τιμή του – το αντίστοιχο των 20 ευρώ.