Αμερικανοί ερευνητές ανέδειξαν τα καρύδια στην κορυφή των αντιοξειδωτικών τροφίμων και υποστηρίζουν ότι είναι πιο αποτοξινωτικά από οποιονδήποτε άλλον ξηρό καρπό. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι μια χούφτα καρύδια περιέχουν σχεδόν τα διπλάσια αντιοξειδωτικά από οποιοδήποτε άλλο τρόφιμο της κατηγορίας τους και ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Χημείας Joe Vinson, συνιστά ως ιδανική δόση τα 7 καρύδια την ημέρα. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμά τους για την ανωτερότητα των καρυδιών συγκρίνοντάς τα με πολλούς ξηρούς καρπούς, όπως τα φιστίκια, τα αμύγδαλα κλπ.

Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει εξάλλου ότι τα καρύδια είναι μία από τις καλύτερες τροφές ειδικά για τον εγκέφαλο. Συγκεκριμένα, οι ειδικοί είχαν αναφέρει τότε ότι ενισχύουν τις πνευματικές λειτουργίες επειδή το DNA των εγκεφαλικών κυττάρων φθείρεται από τις ελεύθερες ρίζες και προφανώς τα καρύδια με τα αντιοξειδωτικά τους εξουδετερώνουν περισσότερες ελεύθερες ρίζες από όσες άλλα τρόφιμα. Επίσης, μια έρευνα του 2009 είχε δείξει γενικά για τους ξηρούς καρπούς ότι καθυστερούν τη γήρανση.

Τα καρύδια, εκτός από αντιοξειδωτικά, περιέχουν επίσης πρωτεΐνες, ίνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Όμως, τα 7 καρύδια που συνιστούν οι ειδικοί θα σας επιβαρύνουν και με περίπου 180 θερμίδες.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: