Θέλετε να σας θεωρούν ελκυστικό και σέξι; Τότε, αν είστε άνδρας, μη χαμογελάτε πολύ. Εάν είστε γυναίκα, κάντε ακριβώς το αντίθετο. Οι γυναίκες βρίσκουν πιο ελκυστικούς τους άνδρες που δεν χαμογελάνε, αλλά αντιθέτως έχουν μια πιο περήφανη έκφραση ή το πρόσωπό τους φανερώνει ότι έχουν κάνει κάτι λάθος και το γνωρίζουν – δηλαδή είναι σαν να έχουν «δαγκωθεί» ή να ντρέπονται για κάτι.

Αυτό υποστηρίζουν καναδοί ψυχολόγοι σε έρευνά τους που δημοσιεύτηκε online στο επιστημονικό περιοδικό «Emotion» της Αμερικανικής Ένωσης Ψυχολόγων.

«Οι άνδρες που χαμογελούν δεν θεωρούνται ελκυστικοί από τις γυναίκες», δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας, Jessica Tray, καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολούμπια.

Η αντίδραση των ανδρών από την άλλη πλευρά στη θέα μιας χαμογελαστής γυναίκας ήταν ακριβώς η αντίθετη, σύμφωνα με τους ερευνητές. «Οι γυναίκες που χαμογελούν είναι πολύ ελκυστικές για τους άνδρες. Πρόκειται μακράν για την πιο ελκυστική έκφραση που μπορεί να έχει μια γυναίκα», είπε η δρ. Tray.

Τελικά η έρευνα υποστηρίζει την άποψη ότι στις γυναίκες αρέσουν τα «κακά αγόρια», εκείνα που έχουν ελαττώματα, αλλά έχουν επίγνωση της κατάστασης και βασανίζονται από αυτήν.

Ωστόσο, οι ερευνητές τονίζουν ότι αυτό που τους ενδιέφερε στο πλαίσιο της έρευνάς τους ήταν η αρχική εντύπωση των ανδρών και των γυναικών στη θέα ενός εκπροσώπου του άλλου φύλου. Σε καμία περίπτωση, δηλαδή, δεν συστήνουν στους άνδρες να είναι μονίμως μουτρωμένοι, πολύ περισσότερο δε στο πλαίσιο μιας μακροχρόνιας σχέσης.