Υλικά

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 καρότα
  • 1 μελιτζάνα
  • 1 άγουρη ντομάτα
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 2 σκελίδες σκόρδο (πολτοποιημένο)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι (τριμμένο)
  • 4 κουταλιές ξίδι ΤΟΠ Κόκκινο
  • 1 λεμόνι (το χυμό του)
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
Χρόνος προετοιμασίας: 10΄


Χρόνος μαγειρέματος: 20΄


Βαθμός ευκολίας: Εύκολο


Προϊόν που χρησιμοποιήσαμε: Ξίδι ΤΟΠ Κόκκινο


*Βράζουμε το σπαγγέτι σε άφθονο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.


*Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε κύβους και κρατάμε στην άκρη την ντομάτα.


*Τα ζεματίζουμε (εκτός από την ντομάτα) για 10΄ σε καυτό νερό.


*Τα σουρώνουμε καλά.


*Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι.


*Τα σβήνουμε με το ξίδι ΤΟΠ και το λεμόνι.


*Προσθέτουμε τα λαχανικά και βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να δέσει.


*Περιχύνουμε το σπαγγέτι με τη σάλτσα.


*Προσθέτουμε την ντομάτα, το βασιλικό και το πιπέρι.

Μερίδες
για 700 γρ. σάλτσα