Υλικά
- ½ κιλό φιλέτο μόσχου σε ψιλές φέτες
- 2 μάτσα ρόκα
- 100 γρ σέλερι
- Υλικά για τη μαγιονέζα: 60 ml ξίδι λευκό
- 2 τμχ κρόκοι αυγών
- χυμό 1 γκρέιπφρουτ
- φρεσκοτριμμένο αλάτι, μαύρο πιπέρι
- 180 ml ηλιέλαιο
- Υλικά για την μαρινάδα: 90 ml ξίδι εστραγκόν
- 45 ml σουσαμέλαιο
- 20 γρ μέλι ανθέων
- 10 γρ κάπαρη ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
Χρόνος προετοιμασίας: 35΄
Βαθμός ευκολίας: μέτριο
Προϊόν που χρησιμοποιήσαμε: Ξίδι λευκό, ξίδι εστραγκόν
Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε τη ρόκα. Πλένουμε το σέλερι και το κόβουμε σε κύβους. Σε ένα μίξερ ετοιμάζουμε τη μαγιονέζα και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει. Σε ένα ρηχό ταψί τοποθετούμε τις ψιλές φέτες του κρέατος. Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ και περιχύνουμε με αυτήν το κρέας, αφήνοντας τα υγρά να απορροφηθούν για 15 λεπτά. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ρόκα, το σέλερι με λίγη ποσότητα από τη μαρινάδα. Σερβίρουμε σε ατομικά πιάτα το καρπάτσιο και τοποθετούμε τη ρόκα με το σέλερι και περιχύνουμε με τη μαγιονέζα.
Από τον Chef
Όσο πιο λεπτοκομμένο το φιλέτο μόσχου, τόσο πιο φίνο το αποτέλεσμα στο καρπάτσιο.
Μερίδες
για 4 άτομα