Η συνταξιοδότηση μάλλον κάνει τους άνδρες να νιώθουν χειρότερα όσον αφορά την υγεία τους, σύμφωνα με νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Missouri. Παρά την άποψή τους, όμως, για την κακή κατάσταση της υγείας τους, η αλήθεια, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Μάλιστα, η έρευνα έδειξε ότι ο κίνδυνος εμφραγμάτων ουσιαστικά μειώνεται όταν οι άνδρες συνταξιοδοτούνται, ενώ στις γυναίκες δεν παρατηρείται κάποια διαφορά όσον αφορά την καρδιαγγειακή τους υγεία πριν και μετά τη σύνταξη. Πάντως, για τους… κατά φαντασίαν αρρώστους συζύγους τα πράγματα φαίνεται ότι βελτιώνονται όταν συνταξιοδοτηθεί η σύζυγος και αρχίζει να τους φροντίζει περισσότερο.

«Όταν οι γυναίκες συνταξιοδοτηθούν, μπορεί να παρακολουθούν πιο στενά την πορεία της υγείας των συζύγων τους, πηγαίνοντάς τους συχνότερα στο γιατρό και διασφαλίζοντας ότι έχουν υγιεινές συνήθειες», εξηγεί η επίκουρος καθηγήτρια Angela Curl, επικεφαλής της έρευνας.

«Οι γυναίκες παραδοσιακά βάζουν σε προτεραιότητα τις ανάγκες των άλλων σε σχέση με τις δικές τους, μια συμπεριφορά που μπορεί να θέσει τη δική τους υγεία σε κίνδυνο. Υπάρχουν πολλά οφέλη στο να διατηρήσει κάποιος μια απασχόληση. Ακόμη και λίγες ώρες εργασίας την εβδομάδα μπορούν να δράσουν ευεργετικά στην κατάσταση της υγείας», συμπληρώνει.