Μία ώρα μπροστά θέλουν να βάλουν τους δείκτες των ρολογιών οι γιατροί της Μ. Βρετανίας τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι. Με την κίνηση αυτή -που προς το παρόν είναι σε επίπεδο συζητήσεων-, η ώρα της γηραιάς Αλβιώνος θα συγχρονιστεί με την ώρα της Κεντρικής Ευρώπης.

Οι υποστηρικτές της αλλαγής της ώρας δηλώνουν ότι θα οδηγήσει σε 235 επιπλέον ώρες απογευματινής ηλιοφάνειας και θα μειώσει σημαντικά τους θανάτους από τροχαία ατυχήματα. Ενστάσεις, ωστόσο, εγείρονται από τις περιοχές της βόρειας Σκοτίας, όπου θα αργεί να ξημερώσει.

Από την άλλη μεριά, πολλοί γιατροί πιστεύουν ότι η οδήγηση στο σκοτάδι τις πρώτες πρωινές ώρες είναι προτιμότερη από τις βραδινές ώρες, επειδή οι οδηγοί είναι σε μεγαλύτερη εγρήγορση. Επίσης, τα παιδιά θα έχουν περισσότερο χρόνο για παιχνίδι κατά τη διάρκεια της ημέρας, αντί να κλείνονται στο σπίτι και να παίζουν μπροστά στον υπολογιστή.

Η Βασιλική Εταιρεία για την Πρόληψη των Ατυχημάτων είναι υπέρ της αλλαγής της ώρας. Πρόκειται για κάτι που υποστηρίζει τις τελευταίες δεκαετίες. Σε περίπτωση που οι αρμόδιοι αποφανθούν ότι η αλλαγή της ώρας είναι προς όφελος του πληθυσμού, τότε η νέα ώρα θα δοκιμαστεί πιλοτικά για 3 χρόνια.