Υλικά

  • 4 τμχ φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 8 τμχ καλαμάκια
  • φρεσκοτριμμένο αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • Υλικά για την μαρινάδα: 120 ml ξίδι λευκό
  • 30 γρ αντζούγιες
  • 30 γρ κάπαρη
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1/3 μάτσο μαϊντανό

Εκτέλεση
Χρόνος προετοιμασίας: 15΄

Χρόνος μαγειρέματος: 25΄

Βαθμός ευκολίας: μέτριο

Προϊόν που χρησιμοποιήσαμε: Ξίδι λευκό

Κόβουμε σε μεγάλους κύβους το φιλέτο κοτόπουλο, το αλατοπιπερώνουμε και περνάμε στα καλαμάκια 4-5 κύβους. Πολτοποιούμε στο μούλτι τα υλικά της μαρινάδας και τα βάζουμε σε τέσσερα ατομικά μπολ. Κρυώνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Ψήνουμε στο γκριλ τα σουβλάκια και από τις δύο μεριές μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρουμε ζεστά μαζί με τα ντιπάκια.

Από τον Chef
Μπορούμε να συνοδεύσουμε με ψητές πίτες, τορτίγιες ή ψητά λαχανικά σχάρας μαριναρισμένα στο ξίδι.

Μερίδες
για 4 άτομα