Ο αριθμός των ημερήσιων γευμάτων και σνακ που καταναλώνει ένας μέσος αμερικανός ενήλικας ανήλθε σε 4,8 το 2006 από 3,8 το 1997 σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας. Το 10% όσων συμμετείχαν στην έρευνα κατανάλωναν έως και 7 γεύματα ή μίνι γεύματα την ημέρα.

Η ανάλυση των ερευνητών έδειξε επίσης ότι παρότι το ζήτημα των μεγάλων μερίδων έχει αντιμετωπιστεί με την πάροδο των χρόνων – δηλαδή υπάρχει τάση μείωσης του μεγέθους των μερίδων -, εντούτοις ο αριθμός των θερμίδων που καταναλώνονται καθημερινά διαρκώς αυξάνεται. Το 2006 οι αμερικανοί κατανάλωναν 570 περισσότερες θερμίδες την ημέρα από όσες κατανάλωναν στα τέλη της δεκαετίας του 70.

Σύμφωνα με τους ερευνητές ο κύριος ένοχος γι’ αυτό το φαινόμενο είναι τα ζαχαρούχα αναψυκτικά που επιβαρύνουν τον οργανισμό με 220 επιπλέον θερμίδες την ημέρα σε σχέση με τη δεκαετία του 60. H αφθονία όσον αφορά το διαθέσιμο φαγητό σε συνδυασμό με την καταστρατήγηση των ωρών των γευμάτων ενδεχομένως να εξηγούν αυτό το μοτίβο αναφέρουν οι ερευνητές.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό PLoS Medicine.