Εάν συνηθίζετε να βλέπετε το ποτήρι μισογεμάτο είναι πιθανό να έχετε πιο υγιή καρδιά σε σύγκριση με κάποιον που το βλέπει μισοάδειο, σύμφωνα με νέα έρευνα που διεξήχθη σε 8.000 βρετανούς δημοσίους υπαλλήλους και δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό European Heart Journal.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι ρωτήθηκαν για το βαθμό ικανοποίησής τους σε επτά τομείς της καθημερινής τους ζωής – τις σχέσεις και τα χόμπι τους, το επίπεδο της ζωής τους, την εργασία τους, την οικογένεια, την σεξουαλική τους ζωή και τη σχέση τους με τον εαυτό τους. Για τα επόμενα έξι χρόνια οι ειδικοί παρακολούθησαν τους ιατρικούς φακέλους των ερωτηθέντων. Διαπίστωσαν ότι εκείνοι που ήταν πολύ ικανοποιημένοι από τη ζωή τους – ιδιαίτερα όσον αφορά την αυτοεκτίμησή τους, την εργασία, την οικογένεια και την σεξουαλική τους ζωή – είχαν 13% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρδιακά προβλήματα.

Οι ειδικοί εικάζουν ότι οι αισιόδοξοι είναι πιο υγιείς επειδή δεν αφήνουν τυχόν προβλήματα υγείας να τους χαλάσουν την ψυχική τους διάθεση. Επίσης είναι πιο πιθανό να ακολουθήσουν την συμβουλή του γιατρού τους.