Επιστρέφουμε σιγά σιγά από τις καλοκαιρινές διακοπές και παρόλο που είχαμε κάνει τα πάντα για να ποτίζονται τα φυτά μας και να μην τα βρούμε σε άσχημη κατάσταση όταν γυρίσουμε, αντικρίζουμε τη βεράντα μας σα να είναι βομβαρδισμένη! Δεν είστε μόνοι! Οι περισσότεροι από εμάς αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα… Λίγο οι καύσωνες, λίγο οι ξαφνικοί αέρηδες, λίγο πολύ οι μέρες που έχουμε να σκουπίσουμε κάνουν το μπαλκόνι μας να μη δείχνει και πολύ στα καλά του! Ανασκουμπωθείτε λοιπόν και χαρίστε ένα απόγευμα για να επαναφέρετε τη βεράντα σας σε τάξη!
Ξεκινήστε με ένα καλό καθάρισμα των φυτών. Κόψτε τα ξερά κλαδιά, φύλλα και λουλούδια! Τα φυτά που έχουν ανθοφορήσει, αλλά τα λουλούδια τους έχουν ξεραθεί, κλαδέψτε τα ελαφρώς (τις επάνω άκρες) για να απομακρύνετε τα ξερά λουλούδια, αλλά και για να τους δώσετε τη δυνατότητα να δυναμώσουν (όπως συμβαίνει και με τα μαλλιά μας, χα χα χα)!
Ποτίστε καλά με το λάστιχο, ακόμα και αν ποτιζόντουσαν όλο αυτόν το καιρό με το αυτόματο πότισμα και απομακρύνετε το περιττό νερό από τα πιατάκια τους. Καταβρέξτε το φύλλωμά τους για να δροσιστούν και να καθαρίσουν από τις σκόνες. Δεδομένου ότι όλη τη διαδικασία θα την κάνετε απογευματινές ώρες, είναι μια καλή ευκαιρία να ρίξετε και το λίπασμα και το σίδηρο, αν δεν έχετε λιπάνει τις τελευταίες 15 μέρες.
Μπορείτε επίσης να ψεκάσετε τα φύλλα με θερινό πολτό, που θα γυαλίσει τα φύλλα και θα δημιουργήσει και μια προληπτική ασπίδα απέναντι στα έντομα, που θα αρχίσουν να εμφανίζονται με την υγρασία της ατμόσφαιρας!