Μπορεί το άναμμα ενός τσιγάρου να εξακολουθεί να αποτελεί μέρος του ερωτικού κώδικα, αλλά φαίνεται ότι στην κρεβατοκάμαρα οι καπνιστές υστερούν.

Σύμφωνα με αμερικανική έρευνα από επιστήμονες του VA Boston Healthcare System και του Πανεπιστημίου του Τέξας όσοι αποφασίζουν να κόψουν το κάπνισμα μπορεί να δουν βελτίωση στη στυτική λειτουργία τους και μεγαλύτερη ταχύτητα όσον αφορά την ανταπόκρισή τους στα σεξουαλικά ερεθίσματα σε σύγκριση με τους καπνιστές ή εκείνους που σταματούν το κάπνισμα, αλλά μετά το ξεκινούν ξανά.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν 65 άνδρες χωρίς ανικανότητα, κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος διακοπής καπνίσματος 8 εβδομάδων. Πριν τη διακοπή του καπνίσματος, κατά τη διάρκειά της και μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος οι ειδικοί κατέγραψαν στο εργαστήριο το ατομικό ιστορικό της «διέγερσης» κάθε άνδρα (μήκος και πάχος του πέους, ταχύτητα ερεθισμού κτλ.) το οποίο συμπλήρωσαν με ερωτήσεις στους ίδιους τους συμμετέχοντες όσον αφορά την ερωτική τους επιθυμία και ικανοποίηση.

Διαπίστωσαν ότι εκείνοι που είχαν κόψει το κάπνισμα παρουσίασαν αύξηση όσον αφορά το μέγεθος (συγκεκριμένα το πάχος) του πέους. Αν και είναι προφανές σύμφωνα με τους ερευνητές ότι τα συμπεράσματα της μελέτης δεν αφορούν κάθε άνδρα καπνιστή, δεδομένου ότι υπάρχουν διαφορές από οργανισμό σε οργανισμό, φαίνεται ότι η διακοπή του καπνίσματος έχει οφέλη όχι μόνο για την καρδιά ή τους πνεύμονες αλλά και για τη σεξουαλική λειτουργία.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό British Journal of Urology International.