Έχω μια τριανταφυλλιά (σε
γλάστρα) και κάποιες φορές το χρόνο ο κορμός της γίνεται σαν
ξύλο, απ’ έξω καφέ και άμα το κόψεις κόβεται εύκολα σαν να είναι ένα
κομμάτι ξύλου και όχι τρυφερό και πράσινο. Το σώζω με το να το
κλαδεύω; Πετάω το ξερό κομμάτι και ξαναφυτρώνει το πράσινο και τρυφερό μέρος αλλά μετά από μήνες ξαναγίνεται ο κορμός σαν
ξύλινος (με καφέ χρώμα και καφέ κηλίδες). Οφείλεται σε κάποια ασθένεια; Τι μπορώ να κάνω;
ευχαριστώ
Στέλλα

Την τριανταφυλλιά καλά κάνετε και την κλαδεύετε, την βοηθάτε με
αυτόν τον τρόπο. Αν το φαινόμενο ξεκινάει από χαμηλά κοντά στο χώμα,
μπορεί να υπάρχει κάποιος μύκητας στο χώμα ή νηματώδης και καλό θα
ήταν να απολυμάνετε το έδαφος. Αν το φαινόμενο ξεκινάει ανάποδα ίσως
φταίει το πολύ νερό (αν π.χ. έχετε πιατάκι που συγκρατεί το νερό,
αφαιρέστε το για να αποστραγγίζετε καλύτερα το χώμα). Οι καφέ κηλίδες
που παρουσιάζονται στα τρυφερά μέρη είναι σίγουρα μύκητας τον οποίο
και πρέπει να καταπολεμήσετε με μυκητοκτόνα φάρμακα!

Δείτε επίσης: