Υλικά για 4 μερίδες

Λίγο παραπάνω από ½ λίτρο νερό

125 γρ. ζάχαρη

3 λεμόνια, το ξύσμα και τον χυμό τους

1 λεμόνι, ροδέλες για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Παίρνετε μία κατσαρόλα και ζεσταίνετε ελαφρώς το νερό. Προσθέτετε τη ζάχαρη και το ξύσμα από τα λεμόνια. Ανακατεύετε μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και το αφήνετε να βράσει για ακόμα πέντε λεπτά. Προσθέτετε τον χυμό από τα λεμόνια και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Σουρώνετε το μείγμα για να φύγει το ξύσμα από τα λεμόνια και το ρίχνετε σε ένα μεταλλικό μπολ. Βάζετε το μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες. Προσοχή, δεν θέλουμε το μείγμα να πήξει εντελώς! Βγάλτε τη γρανίτα από την κατάψυξη, χτυπήστε τη στο μίξερ και βάλτε την πίσω στην κατάψυξη. Επαναλάβετε τη διαδικασία 2-3 φορές, ώστε να μην υπάρχουν τα ενοχλητικά κρυσταλλάκια στη γρανίτα σας και να πετύχετε απαλή υφή.

Πριν σερβίρετε τη γρανίτα, αφήστε τη για λίγο έξω από την κατάψυξη, ώστε να πάρει τη χαρακτηριστική ζουμερή υφή της. Γαρνίρετε με τις ροδέλες του λεμονιού.