Αυτήν την εποχή είναι μια καλή εποχή για να προετοιμάσουμε το μπαλκόνι μας για το χειμώνα, αλλά και να προετοιμαστούμε για την αρχή της άνοιξης! Πολλά από τα φυτά μας έχουν αρχίσει να κιτρινίζουν και καλό είναι τώρα να αρχίσουμε να τα κλαδεύουμε. H αλήθεια είναι ότι η καλύτερη περίοδος για γερό κλάδεμα είναι Γενάρη- Φλεβάρη, όμως τα φυτά στο μπαλκόνι μας μπορούμε να τα κλαδέψουμε ελαφριά, αν η εμφάνισή τους δεν είναι πολύ καλή. Καθαρίστε λοιπόν τα φυτά από τα κίτρινα φύλλα και τα ξερά κλαδάκια και σκαλίστε το χώμα για να αεριστεί. Τοποθετήστε σε πιο απάνεμα σημεία της βεράντας σας, φυτά που είναι πιο ευαίσθητα στο κρύο, όπως γαρδένια, γιασεμί κ.α. Από τώρα και στο εξής σταματάμε να λιπαίνουμε με λίπασμα ανθοφορίας και ανάπτυξης του υπέργειου τμήματος των φυτών. Μέχρι τον Μάρτιο, που θα ξαναρχίσουμε τη χρήση των λιπασμάτων αυτού του είδους, μπορούμε να χρησιμοποιούμε χειμερινά λιπάσματα, τα οποία βοηθάνε στην ανάπτυξη του ριζικού συστήματος.
Τέλος μπορούμε τώρα να φυτέψουμε τους ανοιξιάτικους βολβούς (φρέζιες, τουλίπες, νεραγκούλες, μανουσάκια κ.α.). Είναι η εποχή τους, ώστε τις πρώτες μέρες της άνοιξης να αρχίσουν να ξεπροβάλουν οι πρώτες χρωματιστές πινελιές στο μπαλκόνι μας.
Προσοχή! Μην φυτέψετε τους βολβούς πολύ βαθιά μέσα στο χώμα, για να μπορέσουν να φυτρώσουν, και να θυμόσαστε να τους ποτίζετε τακτικά.
Μπορείτε να φυτέψετε βολβούς και μέσα σε γλάστρες, που έχουν ήδη άλλα φυτά, μιας και οι βολβοί δεν κάνουν μεγάλη ρίζα και δεν ενοχλούν τα υπόλοιπα φυτά. Γεμίστε λοιπόν τις ζαρντινιέρες σας με βολβούς από διάφορα χρώματα και λουλούδια, ώστε την άνοιξη να σας χαρίσουν ένα μπαλκόνι γεμάτο χρώματα. Αν έχετε φυλάξει περσινούς βολβούς, πατήστε τους λίγο για να δείτε αν είναι σκληροί, για να διαπιστώσετε αν είναι κούφιοι ή όχι. Αν δεν είναι τελείως μαλακοί, μπορείτε να τους φυτέψετε… θα ανθίσουν.