Bazaar

Για την υποστήριξη όσων ζουν με HIV/AIDS

Το Κέντρο Ζωής, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, με αφορμή την 1η Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS, διοργανώνει το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο Bazaar στις 3 & 4 Δεκεμβρίου, στο χώρο του Κέντρου Ζωής (10:00-19:00). Σκοπός της εκδήλωσης είναι η εξεύρεση οικονομικών πόρων, σημαντική προϋπόθεση για τη σωστή και αποτελεσματική λειτουργία του Κέντρου, καθώς και η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινωνίας μας για το θέμα του HIV/AIDS που μας αφορά όλους.
Info: Κέντρο Ζωής, Δισχάρους 9, Ιλίσσια. Τηλ.: 210-72.57.617 και 72.94.747, www.kentrozois.gr.

Για την στήριξη ψωριασικών ασθενών

Το Σωματείο «Καλυψώ» για την υποστήριξη των ψωριασικών ασθενών διοργανώνει στις 3 & 4 Δεκεμβρίου (10.00-20.00) το πρώτο του Χριστουγεννιάτικο bazaar στο Αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά. Στο bazaar θα υπάρχουν έκθεση φωτογραφίας και interactive εικαστικά δρώμενα, ενώ θα μπορείτε να βρείτε είδη διακόσμησης, χειροποίητα κοσμήματα, σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά, γούρια και άλλα δώρα. Στόχος της εκδήλωσης η ενημέρωση και οικονομική ενίσχυση του Σωματείου «Καλυψώ».
Info: Καλυψώ, Έβρου 1, Αθήνα. Τηλ.: 210-72.12.002, www.kalipso.gr.

Για την ενίσχυση των φυλακισμένων μαμάδων και των παιδιών τους

Το «ξεblogάρισμα» διοργανώνει το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου (11.30 – 20.00) και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου (11.00 – 17.00) το 4ο χριστουγεννιάτικο bazaar του, για την ενίσχυση των άπορων κρατουμένων και των παιδιών που ζουν με τις φυλακισμένες μητέρες τους στις γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θήβας. Στο bazaar θα διατίθενται χριστουγεννιάτικα είδη, χειροποίητα δώρα, παραδοσιακά προϊόντα, ρούχα και βιβλία σε συμβολικές τιμές. Επίσης, θα συλλέγονται είδη πρώτης ανάγκης για τις φυλακισμένες και τα παιδάκια. Το ξεblogάρισμα είναι μια ομάδα bloggers που ξεκίνησε τη δράση της πριν από 4 περίπου χρόνια με σκοπό τη βοήθεια των παιδιών 0-3 ετών που κρατούνται μαζί με τις φυλακισμένες μητέρες τους στις γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θήβας.
Info: Cabaret Voltaire, Μαραθώνος 30, Μεταξουργείο. http://xeblogarisma.blogspot.com.

Για τη στήριξη των παιδιών με ειδικές ανάγκες

Τα παιδιά του Κέντρου Διημέρευσης ΑΜΕΑ «Αρωγή» του Δήμου Αχαρνών από κοινού με το Φιλανθρωπικό σωματείο «Αρωγή» σάς προσκαλούν στο φετινό Χριστουγεννιάτικο bazaar στις 3 & 4 Δεκεμβρίου (10.00-19.00). Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την οικονομική στήριξη του Κέντρου τους.
Info: «Αρωγή» Σωματείο Κοινωνικής Μέριμνας, Μπόσκιζας & Πλαταιών. Τηλ.: 210-72.12.002, www.arogi.eu.
Εθελοντισμός

Μέρα εθελοντισμού

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού στις 5 Δεκεμβρίου, η ΕΛΙΞ σας προσκαλεί σε μία γιορτή αφιερωμένη στον εθελοντισμό και την προσφορά. Είστε όλοι καλεσμένοι στο party της ΕΛΙΞ στο Putumayo World Café. Περάστε μια βόλτα, απολαύστε το ποτό σας και στηρίξτε την εθελοντική προσφορά.
Info: Putumayo World Café, Κ. Παλαιολόγου 17 & μεγ. Αλεξάνδρου, Ν. Σμύρνη. Τηλ.: 210-93.41. 711. ΕΛΙΞ, Βερανζέρου 15, Αθήνα. Τηλ.: 210-38.25.506, www.elix.org.gr.
Ντοκιμαντέρ

«EL BULLI – Cooking In Progress»

Το ντοκιμαντέρ «EL BULLI – Cooking In Progress» -το οποίο θα προβληθεί την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου (στις 20.00) στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών- παρακολουθεί τη δουλειά του βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin Καταλανού μάγειρα, Ferran Adrià, για έναν ολόκληρο χρόνο. Κάθε χρόνο, το εστιατόριό του, το El Bulli, έκλεινε για έξι μήνες για να δημιουργήσει το μενού της καινούργιας σεζόν. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Γερμανό παραγωγό της ταινίας που θα έρθει ειδικά για την προβολή και με τον Έλληνα σεφ Χριστόφορο Πέσκια, που έχει συνεργαστεί με τον Ferran Adrià. Όλοι οι θεατές με εισιτήριο του CineDoc κερδίζουν 25% έκπτωση στο εστιατόριο «Π Βox» (Π Box Κολωνάκι, οδός Xάριτος, Ξενοδοχείο Periscope, τηλ: 210 7292550 www.p-box.gr). Η προσφορά ισχύει από τις 30/11 έως και τις 15/12, Κυριακή έως και Πέμπτη το μεσημέρι ή το βράδυ. Μετά την προβολή θα κληρωθεί ένα δωρεάν μάθημα μαγειρικής με τον Χριστόφορο Πέσκια (αξίας 75 ευρώ).
Info: Γαλλικό Ινστιτούτο, Σινά 31, τηλ.: 210-72.11.073, www.cinedoc.gr, τιμή εισιτηρίου: 6 Ε. Προπώληση: Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24), www.elbullimovie.com .
Τέχνη

Cheap Art

Η cheapart είναι η πιο σύγχρονη οργανωμένη εικαστική κίνηση, ένας ανοιχτός χώρος εικαστικού πειραματισμού και έρευνας. Στόχος της είναι να αποτελέσει ακόμα περισσότερο τον τόπο έρευνας και πειραματισμού ολόκληρου του εικαστικού χώρου, απελευθερώνοντας, εκεί που οι οικονομικές δεσμεύσεις και πιέσεις τείνουν να συνθλίψουν, όλες τις δυνάμεις που αποτελούν την πηγή της εικαστικής έκφρασης. Η «cheapart 17» άνοιξε τις πόρτες στο κοινό και πάνω από 150 καλλιτέχνες περιμένουν να σας υποδεχτούν. Διάρκεια έκθεσης: 1 – 23 Δεκεμβρίου.
Info: Cheapart, Θεμιστοκλέους & Α. Μεταξά 25, Αθήνα. Τηλ.: 210-38.17.517, www.cheapart.gr.
Παιδί

«Ο Τζακ και η Φασολιά»

«Ο κόσμος του φανταστικού μπορεί να λειτουργήσει και ως λυτρωτική δύναμη, καθώς τα παραμύθια λένε µε τον πιο καθαρό τρόπο μεγάλες αλήθειες. Η τέχνη της παράστασης έχει έναν μαγικό τρόπο να µας βυθίζει στα βάθη του ασυνειδήτου και να μας ταξιδεύει σε κόσμους μαγικούς και ενώ συναναστρεφόσαστε µε θεούς και δαίμονες, αρχέτυπα και σύμβολα, να αισθανόμαστε σαν να είναι γείτονές µας», λέει ο σκηνοθέτης της παράστασης «Ο Τζακ και η Φασολιά», Χάρης Σώζος. Επίσημη πρεμιέρα: 4 Δεκεμβρίου (στις 11.00).
Info: Θέατρο Γκλόρια, Ιπποκράτους 7, Αθήνα. Tηλ.: 210-36.09.400. Παραστάσεις: κάθε Κυριακή (11.00 και 15.00). Ημέρες & ώρες ταμείου: Καθημερινά 10:00- 13:00 και 17:00 – 21:00 (εκτός Δευτέρας). Εισιτήρια: 10Ε.
Βιβλίο

Θεραπεύστε την υψηλή πίεση
Μειώστε την αρτηριακή πίεση σε 8 εβδομάδες χωρίς φάρμακα
Robert E. Kowalski, Διόπτρα, 16Ε

Ένα ενδιαφέρον βιβλίο που προτείνει ένα πλήρες πρόγραμμα για τη ρύθμιση της πίεσης. Το κλινικά αποδεδειγµένο πρόγραµµα του Robert Kowalski βασίζεται στις πιο πρόσφατες έρευνες για τα αίτια, την εξέλιξη και τη θεραπεία της αρτηριακής πίεσης. Αυτό το απλό και εύκολα εφαρµόσιµο πρόγραµµα βασίζεται σε διατροφικές συµβουλές, σωµατική δραστηριότητα και στοιχεία από επιπρόσθετες προσεγγίσεις. Θα σας βοηθήσει να μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση και, συνεπώς, την επικινδυνότητα για καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Στείλτε μας τις δικές σας προτάσεις σχετικά με εκδηλώσεις που συμβαίνουν στην πόλη σας με την ένδειξη «Για τις προτάσεις της εβδομάδας», στην ηλεκτρονική διεύθυνση protaseis@vita.gr.