Υλικά

  • 1 ντομάτα
  • 125 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια
  • ½ ματσάκι φρέσκια ρόκα
  • Για τη σάλτσα: 1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 50 γρ. παρμεζάνα τρίμμα
  • 50 γρ. τυρί Πεκορίνο
  • Ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 σκελίδα σκόρδο

Εκτέλεση
Ετοιμάζετε τη σάλτσα, βάζετε το βασιλικό, το σκόρδο, τη ζάχαρη και τα κουκουνάρια στο μπλέντερ. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. προσθέτετε και τα τριμμένα τυριά. Η σάλτσα πρέπει να είναι σχετικά πηχτή, σαν πάστα. Κόβετε τη ντομάτα σε 5 λεπτές ροδέλες. Κόβετε τη μοτσαρέλα επίσης, σε 5 λεπτές φέτες. Στρώνετε στο πιάτο λίγα φύλλα ρόκας. Στη μέση βάζετε την πρώτη φέτα ντομάτας, από πάνω τη μοτσαρέλα και από πάνω λίγη ρόκα. Περιχύνετε με λίγη σάλτσα επαναλαμβάνετε 4 με 5 φορές. Περιχύνετε στο τέλος την υπόλοιπη σάλτσα και στο μιλφέιγ και στη ρόκα. Σερβίρεται κρύο.

Μερίδες
για 1 μερίδα

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: