Ο ένας στους τέσσερις υπαλλήλους δηλώνει… χρονίως βαριεστημένος, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα της δουλειάς του, καθώς και τη φυσική και ψυχική του υγεία, σύμφωνα με νέα έρευνα. Βρετανοί ερευνητές ζήτησαν από 102 υπαλλήλους να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με το πόσο βαριούνται στην εργασία τους, καθώς και με το πώς διαχειρίζονται αυτή την κατάσταση.

Το 25% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι η κατάσταση της έλλειψης ενδιαφέροντος είναι χρόνια και συχνά τρώνε σοκολάτα ή πίνουν καφέ για να αντεπεξέλθουν. Είπαν, επίσης, ότι είναι πιο πιθανό να πιουν αλκοόλ στο τέλος της ημέρας.

Η κατάσταση αυτή φαίνεται ότι επηρεάζει και το πόσο καλά οι εργαζόμενοι αποδίδουν στη δουλειά τους. Σχεδόν το 80% των ερωτηθέντων είπαν ότι η βαρεμάρα επηρεάζει τη συγκέντρωσή τους και πάνω από το 50% είπαν ότι εξαιτίας της έχουν κάνει λάθη στην εργασία τους.

Ο μη απαιτητικός φόρτος εργασίας είναι η κύρια αιτία αυτού του φαινομένου, υποστηρίζουν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Central Lancashire στη Μ. Βρετανία.