Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Gothenburg υποστηρίζουν ότι τρίβοντας τα δόντια με λίγη οδοντόκρεμα μετά το γεύμα μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος της τερηδόνας. Σύμφωνα με την επικεφαλής ερευνήτρια δρ. Anna Nordstrom, «το τρίψιμο οδοντόκρεμας στα δόντια αυξάνει την προστασία που παρέχει το φθόριο κατά 400%.»

Οι ερευνητές, θέλοντας να ελέγξουν την αποτελεσματικότητα μια ενισχυμένης φθοριούχου οδοντόκρεμας, ζήτησαν από 16 εθελοντές να βουρτσίσουν αρκετές φορές την ημέρα τα δόντια τους, καθώς και να τρίψουν απευθείας με τα δάχτυλά τους οδοντόκρεμα στα δόντια τους. Διαπιστώθηκε ότι το τρίψιμο της οδοντόκρεμας με τα δάχτυλα ήταν εξίσου αποτελεσματικό με ένα τρίτο βούρτσισμα των δοντιών (εκτός από το πρωινό και το βραδινό).

Σύμφωνα με τη δρ. Nordstrom, αυτή η μέθοδος δεν πρέπει να υποκαταστήσει το βούρτσισμα των δοντιών, αλλά να εφαρμόζεται συμπληρωματικά με αυτό. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια, καλό είναι να μην ξεβγάζουμε εντελώς την οδοντόκρεμα από το στόμα μας μετά το βούρτσισμα, αν και αυτό δεν βρίσκει σύμφωνους όλους τους ειδικούς ούτε είναι πρακτικό.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: