Μια εισπνοή με κλειστά μάτια ήταν αρκετή για να με μεταφέρει νοερά σε καταπράσινα δάση και εξωτικούς κήπους: Αιγυπτιακό γεράνι, τζίντζερ, γαλλική λεβάντα, κάρδαμο και άλλες μυρωδιές από βότανα και λουλούδια έκαναν το φορτωμένο από τις υποχρεώσεις μυαλό μου να πατήσει ένα pause.

Αφορμή για αυτήν την απολαυστική εμπειρία ήταν η πρόσκληση από την Νο1 αμερικάνικη εταιρεία στο χώρο του spa lifestyle, Sparitual.

Έτσι λοιπόν, την Τετάρτη έκλεισα ένα ραντεβού σε ένα από τα κομμωτήρια Τέλης Κίκερης και πήγα. Η Αναστασία που ανέλαβε να με εισάγει στον κόσμο των Sparitual είχε δίπλα της όλα τα απαραίτητα σύνεργα: Αποστειρωτικό με καρπό από γαλλικό ιουνίπερο, αφρόλουτρο με βάση το ιταλικό μανταρίνι, scrub με γαλλική λεβάντα, ενυδατική μάσκα με τζίντζερ, οργανικά άλατα μπάνιου με αιγυπτιακό γεράνι, λάδι για τα πετσάκια με σταφύλι και μήλο fuji, τα οποία δε χόρταινα να μυρίζω.



Η τελετουργία είχε διάρκεια μια ώρα και περιελάμβανε, καθαρισμό, απολέπιση, μασάζ, ενυδάτωση και φυσικά μανικιούρ με ένα από τα ωραιότερα χρώματα της καλοκαιρινής συλλογής των Sparitual. Συμπέρασμα; Ένα μασάζ στα χέρια με τα κατάλληλα προϊόντα είναι αρκετό για να ξεκουράσουν το σώμα και το μυαλό και να σε κάνουν να νιώθεις ότι έχεις απαλλαγεί από τουλάχιστον 5 κιλά.



Αξίζει να αναφέρω ότι σχεδόν όλες οι συνθέσεις των Sparitual είναι οργανικά πιστοποιημένες. Ακόμα και τα βερνίκια νυχιών δεν περιλαμβάνουν ύποπτες χημικές ουσίες. Όσο για τη διάρκεια; Έχουν περάσει 3 μέρες και το μανικούρ μου είναι άθικτο, παρ’ όλες τις δουλειές που έχω κάνει.



Προς το παρόν, τα προϊόντα Sparitual θα τα βρείτε σε επιλεγμένα σημεία, όπως στα κομμωτήρια Τέλης Κίκερης και σε spa.