Δεν ζυγίζεται ποτέ, προτιμάει τις εναλλακτικές θεραπείες από τη δυτική ιατρική και ενώ θεωρεί ιδανικό για το σώμα της το πιλάτες, νιώθει πλέον πολύ κουρασμένη για να γυμναστεί. Η γνωστή ηθοποιός και μαμά του 6,5 ετών Αλέξανδρου, Μαρία Σολωμού, μας μιλάει για την καθημερινότητά της.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ «Τα γλυκά και συγκεκριμένα ό,τι περιέχει bitter σοκολάτα.»

ΤΙ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΖΕΙ «Μια πολύ καλή ταινία, μια ωραία θεατρική παράσταση. Αν κάτι με ενθουσιάσει πραγματικά -πράγμα δύσκολο-, μπορώ να συζητάω γι’ αυτό μέρες ολόκληρες. Με επηρεάζει πολύ, με βάζει σε σκέψεις, παθιάζομαι.»

ΤΙ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΒΑΡΙΕΜΑΙ «Η καθημερινότητα, τα ίδια και τα ίδια. Το να νιώθω ότι περνάνε οι μέρες και δεν είμαι δημιουργική, δεν συμβαίνει κάτι. Θέλω πάντα η μέρα μου να έχει κάτι που να με ξεκουνάει.»

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΦΟΒΑΜΑΙ «Ο δυτικός γιατρός! Τους τρέμω τους γιατρούς από πολλές απόψεις και δεν τους χωνεύω κιόλας. Δεν είμαι πολύ της δυτικής ιατρικής, αν και υπάρχουν και καλοί γιατροί. Δεν κάνω τσεκάπ και όταν έχω κάποιο ιατρικό πρόβλημα το αντιμετωπίζω εναλλακτικά. Είχα για παράδειγμα σοβαρό θέμα με τη μέση μου. Έκανα ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς, αξονικές, φάρμακα, μου πρότειναν επεμβάσεις… Τελικά ξεκίνησα βελονισμό και βοηθήθηκα πολύ.»

ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ FIT «Δυστυχώς δεν κάνω τίποτα. Όταν συνειδητοποιώ ότι τα ρούχα μου με στενεύουν -γιατί δεν ζυγίζομαι ποτέ-, προσπαθώ να κόψω τις… bitter σοκολάτες! Και φυσικά όταν πλησιάζει καλοκαίρι αρχίζω και αγχώνομαι λέγοντας στον εαυτό μου: “Πάλι δεν έκανα γυμναστική φέτος. Πώς θα βγω στην παραλία;”. Μέχρι πριν από δύο χρόνια έκανα αρκετά συστηματικά γυμναστική. Τώρα δεν έχω χρόνο, είμαι πολύ κουρασμένη και λόγω του προβλήματος με τη μέση μου δεν μπορώ να κάνω όσα μου αρέσουν. Θεωρώ ότι η καλύτερη άσκηση για μένα είναι το πιλάτες. Πάντως, το ότι φαίνομαι γυμνασμένη οφείλεται στο ότι έχω καλή κράση και στο ότι γυμναζόμουν παλιότερα, αλλά δεν πολυδιατηρούμαι πλέον. Έχει έρθει η ώρα που όλα πέφτουν!»

Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΧΑΛΑΡΩΝΕΙ «Το βράδυ, την ώρα που όλοι κοιμούνται πλέον, με χαλαρώνει απίστευτα να βλέπω ένα DVD ή ένα σίριαλ ή να διαβάζω ένα βιβλίο.»

ΤΙ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ «Δυστυχώς όχι πολλά. Μόνο ανακύκλωση. Επίσης, δεν ανάβω το air condition.»

ΕΝΤΟΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΝΑΜΝΗΣΗ «Ένα σπιτάκι που είχαμε στην Πεντέλη και πηγαίναμε για διακοπές μέχρι τα δέκα μου. Τώρα που μένω στο Χαλάνδρι μού φαίνεται αστείο ότι θεωρούσαμε εξοχικό το σπίτι στην… Πεντέλη! Τότε, όμως, ήταν ολόκληρο ταξίδι από το κέντρο της Αθήνας που μέναμε.»

ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΙΔΑΝΙΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ «Ο θαυμασμός. Είναι πέρα από τον έρωτα, την αγάπη ή το πόσο καλά περνάς.»

Η ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ «Είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο, που αλλάζει όλη σου τη ζωή, και δυστυχώς δεν έρχεται με… manual. Είναι κάτι που αν δεν έχεις παιδί δεν μπορείς να το καταλάβεις. Κι εγώ στη αρχή έλεγα: “Έλα μωρέ, τι να αλλάξω εγώ; Θα προσαρμόσω την ανατροφή του παιδιού μου στον δικό μου τρόπο ζωής”. Δεν γίνεται όμως έτσι. Το παιδί σού αλλάζει το σύμπαν, και αν δεν αλλάξει το έξω σου, σίγουρα θα αλλάξει το μέσα σου.»

Η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ «Κάνω ψυχοθεραπεία και πιστεύω ότι είναι μια διαδικασία που ανά διαστήματα μπορεί να σε βοηθήσει αν είσαι ανοιχτός σε αυτό. Η ιδέα και μόνο ότι μιλάς σε κάποιον που δεν σε ξέρει καθόλου λειτουργεί πολύ απελευθερωτικά.»

ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ «Οι ιδανικές διακοπές έχουν περάσει πλέον στη σφαίρα τού κάθομαι και μου κάνουν αέρα. Δεν το κάνω γιατί μου αρέσουν οι ακριβές διακοπές, αλλά επειδή είμαι κουρασμένη και το έχω ανάγκη. Θα ήθελα να έχω στα πόδια μου τη θάλασσα, αριστερά το ταβερνάκι, δεξιά το μπαράκι, ώστε να μη χρειάζεται να σηκωθώ.»

ΥΓΙΕΙΝΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ «Προσπαθώ να πίνω όσο πιο πολύ νερό -ζεστό πάντα- μπορώ. Το βράδυ βράζω νερό, το βάζω σε θερμός και το πίνω χλιαρό το πρωί. Είναι μια κίνηση που καθαρίζει τον οργανισμό και μαλακώνει το στομάχι. Πίνω επίσης πράσινο τσάι και καθημερινά coji berry, ένα βότανο εξαιρετικά πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.»

Η ΑΤΑΚΑ ΠΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ «Είχα δει σε έναν τοίχο κοντά στο σπίτι μου γραμμένη τη φράση “Έρωτας ή τίποτα”. Το βρήκα πολύ ρομαντικό και ωραίο. Από τότε το βλέπω συνέχεια σε τοίχους. Νομίζω είναι σημαδιακό!»

ΠΩΣ ΚΑΚΟΜΑΘΑΙΝΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ «Δυστυχώς δεν με κακομαθαίνω πολύ και λέω δυστυχώς γιατί συχνά έχουμε ανάγκη από χάδια. Το μόνο που κάνω για μένα είναι το κομμωτήριο (βάψιμο μαλλιών, μανικιούρ, πεντικιούρ, αποτριχώσεις). Όλα αυτά θα μπορούσα να τα κάνω και μόνη μου, ώστε να εξοικονομώ κάποια χρήματα, αλλά είναι η μόνη πολυτέλεια που κράτησα. Έχω κόλλημα με τα άκρα μου. Μπορεί να είμαι ντυμένη σαν λέτσος, να φοράω αρβύλες, αλλά τα νύχια μου είναι πάντα βαμμένα και περιποιημένα.»