Θα περίμενε κανείς ότι, ζώντας στο ίδιο σπίτι με μικρά παιδιά, οι γονείς είναι πιο ευάλωτοι στους ιούς και έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι συνέχεια κρυολογημένοι. Ωστόσο, η έρευνα αποκαλύπτει το αντίθετο.

Οι γονείς έχουν κατά 52% λιγότερες πιθανότητες να κολλήσουν το κοινό κρυολόγημα σε σύγκριση με εκείνους που δεν έχουν παιδιά, σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon υπό την εποπτεία του καθηγητή Sheldon Cohen.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι όσο περισσότερα τα παιδιά στο σπίτι, τόσο περισσότερες οι πιθανότητες να μην κολλήσουν οι γονείς κάποιον ιό. Ενώ οι γονείς με ένα ή δύο παιδιά έχουν κατά 48% λιγότερες πιθανότητες να αρρωστήσουν, εκείνοι με τρία ή περισσότερα έχουν 61% λιγότερες.

Στην έρευνα εξετάστηκαν 795 ενήλικοι 18-55 ετών. Πάντως, εντύπωση προκαλεί η εξήγηση που δίνουν οι ειδικοί. Φαίνεται, λοιπόν, ότι δεν αποδίδουν την αντίσταση των γονιών στο γεγονός ότι έχουν εκτεθεί με μεγάλη συχνότητα σε ιούς, οπότε ανθίστανται στις «επιθέσεις» τους, αλλά στο ότι έχουν αναπτύξει ψυχική ανοχή!