Υλικά

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο για πίτες
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. λιαστή τομάτα ψιλοκομμένη
  • 300 γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης
  • 8 κουτ. σούπας Quaker
  • 1 αυγό
  • 1 ποτήρι νερού γάλα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. γλυκού Quaker για το πασπάλισμα πριν το φούρνισμα

Εκτέλεση* Λαδώστε με ελαιόλαδο ένα μέτριο ταψί

* Απλώστε 1 φύλλο στον πάτο του ταψιού, λαδώστε το και σταυρωτά από πάνω του, απλώστε ένα 2ο φύλλο και λαδώστε πάλι αυτά που περισσεύουν

* Σε ένα βαθύ σκεύος ρίξτε το σπανάκι, το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, τον άνηθο, τη λιαστή τομάτα και σωτάρετε ελαφρά

* Βγάλτε το σκεύος από την εστία και προσθέστε το λαδοτύρι

* Παράλληλα σε ένα μικρό σκεύος ρίξτε το γάλα και το Quaker και βράστε τα μέχρι να γίνουν χυλός

* Ρίξτε το χυλό στο σπανάκι με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε μέχρι να σφίξει η γέμιση

* Αδειάστε τη γέμιση στο ταψί

* Απλώστε 1 χωριάτικο φύλλο επάνω από τη γέμιση, λαδώστε το και σταυρωτά από πάνω του, απλώστε ένα 2ο. Κόψτε ό,τι περισσεύει, λαδώστε και πασπαλίστε με Quaker

* Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά