Υλικά
- 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο για πίτες
- 1 κιλό σπανάκι
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- ½ μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
- 200 γρ. λιαστή τομάτα ψιλοκομμένη
- 300 γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης
- 8 κουτ. σούπας Quaker
- 1 αυγό
- 1 ποτήρι νερού γάλα
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
- 2 κουτ. γλυκού Quaker για το πασπάλισμα πριν το φούρνισμα
Εκτέλεση* Λαδώστε με ελαιόλαδο ένα μέτριο ταψί
* Απλώστε 1 φύλλο στον πάτο του ταψιού, λαδώστε το και σταυρωτά από πάνω του, απλώστε ένα 2ο φύλλο και λαδώστε πάλι αυτά που περισσεύουν
* Σε ένα βαθύ σκεύος ρίξτε το σπανάκι, το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, τον άνηθο, τη λιαστή τομάτα και σωτάρετε ελαφρά
* Βγάλτε το σκεύος από την εστία και προσθέστε το λαδοτύρι
* Παράλληλα σε ένα μικρό σκεύος ρίξτε το γάλα και το Quaker και βράστε τα μέχρι να γίνουν χυλός
* Ρίξτε το χυλό στο σπανάκι με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε μέχρι να σφίξει η γέμιση
* Αδειάστε τη γέμιση στο ταψί
* Απλώστε 1 χωριάτικο φύλλο επάνω από τη γέμιση, λαδώστε το και σταυρωτά από πάνω του, απλώστε ένα 2ο. Κόψτε ό,τι περισσεύει, λαδώστε και πασπαλίστε με Quaker
* Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά