Υλικά

  • Για το σωτράρισμα/ψήσιμο: 1 κιλό χοιρινό ψαρονέφρι (φιλέτο), σε 16 κομμάτια «ανοιγμένα» ελαφρά σε σχήμα για σκαλοπίνια
  • 4 φέτες φουαντρέ καπνιστό χοιρινό (κομμένες στα 4)
  • 8 φέτες καπνιστό τυρί Μετσόβου (καθαρισμένο)
  • λίγη πάπρικα γλυκιά
  • 1 λίτρο ηλιέλαιο για το σωτάρισμα
  • Υλικά για το πανάρισμα: 300 γρ. Quaker τριμμένο στο μίξερ έως ότου γίνει πούδρα
  • 500 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 4 αυγά
  • 200 ml. γάλα με 3,5% λιπαρά
  • 100 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
  • ½ κοφτό κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Διαδικασία παναρίσματος:

* Σε ένα μπολ χτυπήστε καλά τα αυγά με το γάλα και αφήστε τα στην άκρη

* Σε ένα μέτριο σκεύος ρίξτε το τριμμένο Quaker, το κεφαλοτύρι, το μοσχοκάρυδο και το ανάλογο αλατοπίπερο και ανακατέψτε καλά το μείγμα

* Ρίξτε την τριμμένη φρυγανιά σε ένα σκεύος

* Βάλτε, σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία, ένα αντικολλητικό τηγάνι με ½ ποτήρι του κρασιού ηλιέλαιο

* Πάρτε ένα ένα τα σκαλοπίνια και «αλευρώστε» τα μέσα στο μείγμα με το Quaker

* Στη συνέχεια, βουτήξτε καλά τα σκαλοπίνια στα αυγά με το γάλα και αμέσως μετά μέσα στην τριμμένη φρυγανιά, ώσπου να καλυφθούν καλά

* Τέλος, σωτάρετε λίγα λίγα τα σκαλοπίνια στο τηγάνι με το ζεστό ηλιέλαιο. Μόλις πάρουν ένα χρυσαφί σκούρο χρώμα και από τις δύο πλευρές, βγάλτε τα και ακουμπήστε τα σε χαρτί κουζίνας

Διαδικασία ψησίματος:

* Λαδώστε με λίγο ηλιέλαιο ένα ταψί

* Βάλτε μέσα τα σωταρισμένα σκαλοπίνια μέσα

* Απλώστε πάνω σε κάθε σκαλοπίνι πρώτα το φουαντρέ και μετά το καπνιστό τυρί

* Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο ή στο γκριλ μέχρι να λιώσει το καπνιστό τυρί

* Τέλος, πουδράρετε ελαφρά με τη γλυκιά πάπρικα

* Σερβίρετε με ριζότο λαχανικών ή τηγανιτές πατάτες