ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ «Η καρμπονάρα και το τσιζ κέικ. Λόγω θερμίδων, δεν τα τρώω συχνά, αλλά μου αρέσουν πάρα πολύ.»

ΤΙ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΖΕΙ «Τα απλά πράγματα: μια βόλτα με τον αγαπημένο μου, ένα ταξίδι, το θερινό σινεμά.»

ΤΙ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΒΑΡΙΕΜΑΙ «Η γκρίνια, η μιζέρια και η επανάληψη.»

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΦΟΒΑΜΑΙ «Τους γιατρούς δεν τους φοβάμαι, τους αγαπάω! Με την έννοια ότι επειδή φοβάμαι πολύ -χωρίς να είμαι υποχόνδρια-, όταν αισθανθώ ότι κάτι δεν πάει καλά, αντί να ανακυκλώνεται ο φόβος μου, προτιμάω να πάω στον γιατρό. Σκέφτομαι ότι καλύτερα να πονέσω και να διαγνωστεί κάτι έγκαιρα, παρά το αντίστροφο. Μία φορά τον χρόνο κάνω τσεκάπ.»

ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ FIT «Προσπαθώ ανάλογα με το πρόγραμμα της δουλειάς μου να κάνω κάποιου είδους γυμναστική. Το καλοκαίρι προσπαθώ να κολυμπάω για τουλάχιστον 30΄. Τον χειμώνα προσπαθώ να κάνω πιλάτες και όταν δεν έχω χρόνο, κάνω μόνη μου σχοινάκι ή απλές ασκήσεις, όπως κοιλιακούς. Όσο για τη διατροφή, έχω ορισμένους κανόνες, τους οποίους δεν παραβαίνω εύκολα. Για παράδειγμα, τρώω 5 γεύματα την ημέρα (με βοηθάει το να έχω μαζί μου για σνακ φουντούκια και δαμάσκηνα), καταναλώνω γαλακτοκομικά χαμηλά σε λιπαρά και πίνω πολύ νερό.

Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΧΑΛΑΡΩΝΕΙ «Να ακούω μουσική στο αυτοκίνητο, να βλέπω μια καλή ταινία ή να διαβάζω ένα βιβλίο το βράδυ όταν επιστρέφω σπίτι.»

ΤΙ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ «Έχω τρεις κάδους για τον διαχωρισμό των σκουπιδιών, προσπαθώ να εξοικονομώ ενέργεια βγάζοντας τις συσκευές από την πρίζα το βράδυ και χρησιμοποιώ τον θερμοσίφωνα όσο χρειάζεται.»

ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΝΑΜΝΗΣΗ «Τα κυριακάτικα μεσημέρια γύρω από το τραπέζι με όλη την οικογένεια μαζεμένη. Αυτό δεν συμβαίνει πια και είναι μια πολύ ωραία νοσταλγική εικόνα.»

ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΙΔΑΝΙΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ «Τα σημαντικότερα συστατικά είναι η εμπιστοσύνη, η κατανόηση και ο σεβασμός. Ακούγονται κλισέ, αλλά έτσι είναι.»

Η ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ «Προς το παρόν δεν με έχει απασχολήσει. Ωστόσο, έχω φίλες που είναι μαμάδες και έχω επαφή με παιδάκια. Νομίζω ότι η μητρότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη φύση της γυναίκας. Τώρα που πολλές γυναίκες για λόγους βιοποριστικούς, οικογενειακούς, συναισθηματικούς δεν τεκνοποιούν, ίσως να χάνουμε τον ρόλο μας στην κοινωνία και αυτό να αποβαίνει τελικά εις βάρος μας.»

ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ «Παίζουν καθοριστικό ρόλο. Οι αληθινές φιλίες, που αντέχουν στον χρόνο, είναι το παντοτινό σου στήριγμα. Οι γονείς είναι μιας άλλης γενιάς, οι σύντροφοι μπορεί να έρχονται και να παρέρχονται, όμως οι φίλοι σε βοηθούν να νιώθεις ότι δεν αντιμετωπίζεις τον έξω κόσμο μοναχός.»

Η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ «Νομίζω ότι αποφασίζει κάποιος να ξεκινήσει όταν κάτι του φταίει, στον ίδιο ή στους γύρω του. Δεν το έχω νιώσει αυτό. Ωστόσο, θα ήθελα να κάνω. Μου λείπει, όμως, αυτό το κίνητρο της στιγμής. Γενικά, διαβάζω βιβλία ψυχολογίας και με ενδιαφέρει ο τομέας. Δεν είμαι σίγουρη όμως αν η ψυχοθεραπεία, που «σκαλίζει» το παρελθόν, σε βοηθάει να πας μπροστά ή αντίθετα σε κρατάει στάσιμο. Πρέπει να έχεις κάνει ψυχοθεραπεία για να έχεις άποψη.»

ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ «Αγία Παρασκευή, Χολαργός, Παπάγου, γειτονιές στις οποίες κάνω συχνά και βόλτες με το ποδήλατο. Γενικά μου αρέσει πολύ η Αθήνα, με όλα τα καλά και τα άσχημά της.»

ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ «Πρέπει να διαρκούν τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Η πρώτη εβδομάδα είναι αφιερωμένη στη χαλάρωση -μου αρέσει να χαλαρώνω ρουτινιάρικα- και τη δεύτερη ξεκινάει η ανακάλυψη.»

ΥΓΙΕΙΝΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ «Δεν βάζω ζάχαρη στον καφέ και δεν προσθέτω αλάτι στο πιάτο μου.»

ΠΩΣ ΚΑΚΟΜΑΘΑΙΝΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ «Δεν αφήνω ποτέ απεριποίητα τα άκρα μου. Έχω μια εμμονή με τα καλοδιατηρημένα και σωστά βαμμένα νύχια.»

ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΧΩΡΙΖΟΜΑΙ «Μου αρέσουν οι μεγάλες τσάντες, κυρίως λόγω πρακτικότητας, τα μαντίλια στο κεφάλι και στο λαιμό και τα κοκαλάκια.»