Εκδηλώσεις

PRAKSIS & ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ στο Ark Festival

Το Ark Festival επιστρέφει στις 10 & 11 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα σε ένα 2ήμερο γεμάτο μουσική και παράλληλες δράσεις. Από εκεί δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι Μ.Κ.Ο PRAKSIS και ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ, που έχουν δημιουργήσει καμπάνιες ενημέρωσης, πρόληψης, αποστιγματισμού και προτροπής για εξέταση, σε θέματα σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων και HIV. Παράλληλα, η Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης & Εξέτασης για HIV και Ηπατίτιδα C της PRAKSIS, θα βρίσκεται στο χώρο του φεστιβάλ, όπου όποιος το επιθυμεί μπορεί να κάνει το τεστ με το σάλιο για τον HIV και την Ηπατίτιδα C, δωρεάν, γρήγορα και ανώνυμα.
Info: www.praksis.gr, http://www.kentrozois.gr, http://arkfestival.gr.
Θέατρο

Το Stanford Summer Theater στην Αθήνα

Για πρώτη φορά στην Αθήνα το Stanford Summer Theater του Πανεπιστημίου του Stanford θα παρουσιάσει 12 – 15 Σεπτεμβρίου την παράσταση «Wanderings of Odysseus» (Οι Περιπλανήσεις του Οδυσσέα), βασισμένη στην «Οδύσσεια» του Ομήρου. Η μετάκληση του Πανεπιστημίου Στάνφορντ στην Αθήνα εγκαινιάζει ένα νέο, 3ετές πρόγραμμα του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης σε συνεργασία με μεγάλα Πανεπιστήμια του εξωτερικού, με θέμα «Αρχαίο δράμα: Επιρροές και σύγχρονες προσεγγίσεις». Η παράσταση είναι στα αγγλικά με σύντομες αναφορές στα ελληνικά, ώστε οι θεατές να εστιάσουν περισσότερο στην σκηνική δράση.
Info: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Αίθουσα Θέατρο, Πειραιώς 206, Ταύρος. Τηλ.: 210-34.18.550. Site: www.mcf.gr.
Μουσική

Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης στο Παπάγου

«Πόλη μας», «Κόκκινη Κλωστή», «Μικροαστικά», «Είμαι ένας φτωχός και μόνος καουμπόη», «Τραγούδια για κακά παιδιά», «Χαμηλή Πτήση». Αυτές είναι μερικές από τις δισκογραφικές δουλειές του Λουκιανού Κελαηδόνη που θα μπορέσουμε να απολαύσουμε την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου (στις 20:30) στο Κηποθέατρο Παπάγου. Ο Λουκιανός θα παρουσιάσει ένα μουσικό πρόγραμμα βασισμένο κυρίως σε δικά του τραγούδια, ενώ μαζί του είναι το συγκρότημα «Οι χαρούμενοι φασαρία» σε τραγούδια country και western.
Info: Τιμές εισιτηρίων: 17Ε, 12Ε (φοιτητικό, μαθητικό, συνταξιούχων άνω των 65, ανέργων ΟΑΕΔ, πολυτέκνων).

Karagiozis Music Project

Σκοποί και τραγούδια από την Ανατολή ως τη Δύση, παλιοί παραδοσιακοί ρυθμοί, μουσικές της Κάτω Ιταλίας, ηλεκτρονικοί ήχοι, beats και το ρεμπέτικο συνυπάρχουν με τους χάρτινους ήρωες. Η παράδοση είναι εδώ και συνεχίζεται στο πρώτο karagiozis music project . Από Δευτέρα 10 έως Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου οι καλλιτέχνες του Θεάτρου Σκιών Άθως Δανέλλης και Ηλίας Καρελλάς συναντούν τους Μάρθα Φριντζήλα & KUBARA TRIO, The Burger Project, encardia, EleΚtroΒalkana, KOMPANÍA, Γιάλα και dorόs σε 6 μουσικές παραστάσεις με πρωταγωνιστή τον Καραγκιόζη.
Info: Cine Τριανόν, Κοδριγκτώνος 21 (Μετρό Βκτώρια). Τηλ.: 210-82.15.469 & 82.22.702. Έναρξη: 21.00. Εισιτήρια: 10Ε. Site: www.thiasoskarella.weebly.com, www.trianon.gr
Παιδί

Happy Family Weekends

Τα Happy Family Weekends καλωσορίζουν το φθινόπωρο με νέες δημιουργικές ενότητες και εκπαιδευτικές δράσεις για όλο τον Σεπτέμβριο. Έτσι, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου (11.00- 6.00) τα παιδιά 3- 12 ετών θα έχουν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν και παράλληλα να ανακαλύψουν τη διατροφική αξία του μήλου, κατασκευάζοντας μηλιές με γκοφρέ χαρτί στο εργαστήρι «Ένα μήλο την ημέρα κάνει τον γιατρό πέρα» .
Info: Athens Metro Mall (3ος όροφος), Λεωφ. Βουλιαγμένης 276, Αγ. Δημήτριος. Τηλ.: 210-97.69.444. Είσοδος ελεύθερη.
Θεσσαλονίκη

GreenwaveFestival 2012

Το GreenWaveFestival, η εναλλακτική «πράσινη» γιορτή, πραγματοποιείται για 2η φορά στις 13-16 Σεπτεμβρίου. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η συνάντηση, η γνωριμία, η ανταλλαγή απόψεων, η δημιουργία προοπτικών συνεργασίας, αλλά και η διασκέδαση των ενδιαφερομένων προκειμένου να προσεγγίσουν με εναλλακτικούς τρόπους τα προβλήματα της κοινωνίας με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και την κοινωνική αλληλεγγύη.
Info: Δημοτικό Πάρκο (χώρος πρώην αναψυκτηρίων) απέναντι από τη ΧΑΝΘ. Τηλ.: 2310-222.503 (Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης). Site: http://greenwavefestival.com/. Είσοδος ελεύθερη.

Βιβλίο

Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε

Μπάρμπαρα Μπέργκερ, μετάφραση: Άλκηστη Κελεσίδη
Εκδόσεις Καστανιώτη, 2012, 9,59Ε

Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε. Η ζωή μας μεταμορφώνεται όταν αλλάζουμε τον τρόπο σκέψης μας. Οι σκέψεις που κάνουμε και οι λέξεις που χρησιμοποιούμε είναι πανίσχυρες. Με τις σκέψεις και τα λόγια πλάθουμε τη ζωή μας. Σ’ αυτό το βιβλίο θα βρούμε τρόπους να τιθασεύσουμε τη δύναμη του νου και να δημιουργήσουμε τη ζωή που επιθυμούμε. Η συγγραφέας μας υπενθυμίζει πόσα πράγματα έχουμε στη διάθεσή μας -από τη δύναμη της απελευθέρωσης και της άρνησης ως την προσήλωση, την ευγνωμοσύνη και την προσφορά- και προτείνει τεχνικές για να αντιμετωπίσουμε και να επιλύσουμε τις προκλήσεις της ζωής.

Στείλτε μας τις δικές σας προτάσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση protaseis@vita.gr.