Θέατρο

4Ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου

Το Θέατρο Δρόμου HELIX οργανώνει για 4η συνεχή χρονιά, το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου, από την Πέμπτη 20/9 έως και τη Δευτέρα 24/ 9. Στόχος του είναι να αναδείξει το δημόσιο χώρο ως χώρο έκφρασης, αλλά και να συμβάλλει στην ανάπτυξη του Θεάτρου Δρόμου ως θεατρικό είδος με ιδιαίτερη δυναμική επικοινωνίας και καλλιτεχνικής προσφοράς. Όλες οι δράσεις αξιοποιούν τον δημόσιο χώρο ως κυρίαρχη σκηνογραφία και ως χώρο συνάντησης με ένα πολυποίκιλο κοινό. Οι παραστάσεις είναι δωρεάν και θα πραγματοποιηθούν στο κέντρο της Αθήνας: Ερμού, Θησείο, Μοναστηράκι, πλ. Αβησσυνίας, πλ. Καπνικαρέας, πεζόδρομο Κεραμεικού, κήπο Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.
Info: Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου – Θέατρο HELIX, τηλ. 210-98.55.699. Sites: www.helix-theatre.com, www.istfest.gr.

Παιχνίδια του μυαλού

Η Άννα είναι ένα κορίτσι λίγο πριν την ενηλικίωση. Η άσχημη παιδική ηλικία που έχει βιώσει, καθώς και η βία μέσα στην οικογένεια την οδηγούν στην χρήση παραισθησιογόνων ουσιών, μέσα από τα οποία αναζητά την χαμένη της αθωότητα. Η θεατρική παράσταση «Παιχνίδια του μυαλού», που βραβεύτηκε με το 1ο Βραβείο καλύτερης παράστασης ελληνικού έργου στη διάρκεια του 2ου Φεστιβάλ Ελληνικού Θεάτρου για την ανάδειξη νέων δημιουργών, θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 21, Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου στο ΘΕΑΤΡΟ ELIART.
Info: ELIART, Κωνσταντινουπόλεως 127, Βοτανικός. Τηλ.: 210-34.77.677. Site: www.eliarttheater.gr. Είσοδος: 10Ε. Έναρξη: 21.00.
Εκδήλωση

Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer 2012

Η Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Νόσου Αλτσχάιμερ (21 Σεπτεμβρίου) διοργανώνει τις παρακάτω εκδηλώσεις: 21/9: Συμβολική πορεία με σύνθημα «Νόσος Αλτσχάιμερ: την αντιμετωπίζουμε βήμα – βήμα». Συνάντηση στις 18.30 στην Πλατεία Συντάγματος. Θα ακολουθήσει συναυλία «Μη με λησμόνει», στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου με την Κερασία Σαμαρά και τον Τάσο Καρακατσάνη.
21– 23/ 9. Δωρεάν τεστ μνήμης σε άτομα άνω των 60 ετών χωρίς διάγνωση Άνοιας.
Έκθεση Τρίτη Ηλικία – Ζάππειο Μέγαρο (10.00-19.30), απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο 9011.404.100.

Βραδιά του Ερευνητή

Η «Βραδιά του Ερευνητή» έχει στόχο να αναδείξει τον ρόλο του ερευνητή και το επιστημονικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί, παρουσιάζοντας για μια βραδιά στο ευρύ κοινό τον τρόπο δουλειάς και την καθημερινότητά του. Φέτος γιορτάζεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες την Παρασκευή 28/9 με ποικίλες εκδηλώσεις. Στην Ελλάδα διοργανώνεται από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών & Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών σε συνεργασία με το British Council. Η Βραδιά ολοκληρώνεται με ένα συναρπαστικό άστρο-πάρτι και παρατήρηση του Αττικού ουρανού.
Info: Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου 48 (Στάση Μετρό Ευαγγελισμός). Τηλ.: 210-72.73.501 και 516, 36.92.342. Site: www.eie.gr, www.openscience.gr/researchersnight2012. Έναρξη: 18.00΄. Είσοδος Ελεύθερη.
Έκθεση

Επιστροφή στην Σμύρνη

Το Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία, η Ένωσις Σμυρναίων και οι εκδόσεις Κέδρος σας προσκαλούν στα εγκαίνια Έκθεσης και σε Ημερίδα με θέμα «Επιστροφή στην Σμύρνη» με αφορμή τα 90 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή 1922-2012. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26/9 (στις 18.30) στο Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία.
Info: Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία, Παπαρρηγοπούλου 5-7, Πλ. Κλαυθμώνος, Αθήνα. Είσοδος δωρεάν, με δελτία προτεραιότητας, που θα διανέμονται από τις 18.00 της ίδιας ημέρας. Διάρκεια έκθεσης: 26/9- 8/10. Ωράριο: Δευτέρα – Παρασκευή, 9.00-16.00/ Σάββατο, Κυριακή, 10.00-15.00/ Τρίτη κλειστά.
Φωτογραφία

Έκθεση συνεργασίας

Το Πολιτιστικό Στέκι του προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ και ο Πολιτιστικός Όμιλος Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών σας προσκαλούν στην έκθεση των μελών του Φωτογραφικού Τομέα από 28/9 έως 12/10. Ο Φωτογραφικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών μετράει ήδη εικοσιτέσσερα χρόνια συνεχούς παρουσίας στα φοιτητικά δρώμενα, ενώ το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ είναι ένα θεραπευτικό πρόγραμμα εξωτερικής ημερήσιας παρακολούθησης, που παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες απεξάρτησης σε ενήλικες χρήστες ναρκωτικών ουσιών.
Info: Πολιτιστικό Στέκι του Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, Σταυροπούλου 29, Πλ. Αμερικής. Τηλ.: 210-8640943 (εσωτ. 109). Site: www.kethea-diavasi.gr. Λειτουργία: Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή, 18.30 – 21.00.
Θεσσαλονίκη


Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης με την εποπτεία της Αντιδημάρχου Νεότητας, Αθλητισμού & Εθελοντών σε συνεργασία με την Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας – Θράκης και τον Ποδηλατικό Όμιλο «ΒΕΛΟΣ» διοργανώνει Διεθνές Ποδηλατικό Σιρκουί, κατηγορίας Ανδρών Elite, το Σάββατο 22/9.
Μετά το ποδηλατικό circuit, θα ακολουθήσει λαϊκή ποδηλατοδρομία, ανοιχτή στο κοινό, με πλούσια happenings και κληρώσεις δώρων. Οι εγγραφές της ποδηλατοδρομίας θα γίνονται στον Λευκό Πύργο από τις 17.00-18.45 και ποδηλατοδρομία θα ξεκινήσει στις 19.00.
Info: http://www.hellenic-cycling.gr/

Ηράκλειο

Ενεργειακοί Πόροι στην Ανατολική Μεσόγειο

Το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών και το Ενυδρείο Κρήτης μετά από τη φιλοξενία της διεθνούς έκθεσης με θέμα την Κλιματική Αλλαγή, συμπληρώνουν τις δραστηριότητες τους, διοργανώνοντας την Τετάρτη 26/9 ανοιχτή ημερίδα με θέμα “Ενεργειακοί Πόροι στην Ανατολική Μεσόγειο. Μια ανοιχτή συζήτηση της επιστημονικής κοινότητας με την κοινωνία ”. Η ημερίδα αυτή έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε πέρα από την επιστημονική γνώση, να θέσει προβληματισμούς και να φωτίσει ερωτήματα, που θα προέρχονται από τους πολίτες, τις επαγγελματικές τους ομάδες και την κοινωνία γενικότερα.
Info: Θαλλασόκοσμος, αμφιθέατρο εγκαταστάσεων ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε Κρήτης. Έναρξη: 9.00.

Στείλτε μας τις δικές σας προτάσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση protaseis@vita.gr.