Μια αναλυτική έρευνα στον γενετικό κώδικα 348 όγκων προερχόμενων από γυναίκες με καρκίνο του μαστού αποκάλυψε νέα δεδομένα για τη νόσο, συμπεριλαμβανομένης και της ανακάλυψης ότι ορισμένοι τύποι καρκίνου του μαστού και καρκίνου των ωοθηκών είναι πολύ πιο συγγενικοί γενετικά από ό,τι είναι οι υποτύποι καρκίνου του μαστού μεταξύ τους.

Στο πλαίσιο της έρευνας, που δημοσιεύτηκε online στο επιστημονικό περιοδικό «Nature», οι ερευνητές ανίχνευσαν το DNA, το RNA και τις πρωτεΐνες των όγκων.

Τα ευρήματα των ερευνητών επιβεβαιώνουν τα ήδη υπάρχοντα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία οι κακοήθεις όγκοι θα πρέπει να κατηγοριοποιηθούν και να αντιμετωπιστούν φαρμακευτικά με βάση τα γονίδια των οποίων η λειτουργία διαταράσσεται και όχι σύμφωνα με τη θέση του όγκου στο σώμα.

«Με αυτήν την έρευνα έχουμε κάνει ένα γιγάντιο βήμα πιο κοντά στην κατανόηση της γενετικής προέλευσης τεσσάρων σημαντικών υποτύπων καρκίνου του μαστού», δήλωσε ο ερευνητής δρ. Matthew Elis, πρόεδρος του τομέα Ιατρικής Ογκολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με τον δρ. Elis, η έρευνα αυτή επιτρέπει στους ειδικούς να διερευνήσουν ποια φάρμακα είναι πιο αποτελεσματικά με βάση το γενετικό προφίλ των όγκων, γεγονός που σημαίνει ότι όγκοι σε διαφορετικά σημεία του σώματος με κοινό γονιδιακό προφίλ θα μπορούσαν ενδεχομένως να αντιμετωπιστούν με παρόμοια φαρμακευτική αγωγή.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: