Κατά καιρούς, λαμβάνω e-mails που με ρωτάτε για το πού μπορείτε να βρείτε διάφορες μάρκες καλλυντικών που βρίσκονται σε επιλεγμένα καταστήματα, φαρμακεία κλπ. Σας προτείνω να σταματήσετε την αναζήτηση, τον ποδαρόδρομο και τα τηλέφωνα. Ο πιο εύκολος και ξεκούραστος τρόπος για να τα βρείτε και να τα αποκτήσετε είναι ένα απλό κλικ του ποντικιού.

Ομολογώ ότι το e-shopping το άρχισα πριν από δυο χρόνια και έκτοτε ψωνίζω σχεδόν μόνο ιντερνετικώς. Ό,τι χρειάζομαι-λιμπίζομαι, έρχεται μετά από λίγες μέρες στην πόρτα του σπιτιού μου, περιποιημένο σε ωραίες συσκευασίες, και μάλιστα πολλές φορές σε καλύτερες τιμές από τα καταστήματα. Είναι σα να παίρνεις ένα δώρο – και μάλιστα χωρίς να γιορτάζεις. Δοκιμάστε το, αξίζει τον κόπο. Το μόνο που χρειάζεται για τις αγορές είναι μία πιστωτική ή μια cash card.

Τρία από τα αγαπημένα μου e-shops είναι τα παρακάτω:

http://www.organicbrands.gr/

Πριν από λίγο καιρό το ανακάλυψα και ενθουσιάστηκα: Το πληρέστερο κατάστημα με 18 ολόκληρες μάρκες πιστοποιημένων βιολογικών καλλυντικών από όλο τον πλανήτη, μερικές από αυτές –πολύ γνωστές και πολύ καλές- δεν εισάγονται καν όπως η Pure Elements, Trilogy, Naturado, Badger κ.ά. (Τα μεταφορικά κοστίζουν 2 ευρώ, αλλά για αγορές από 20 ευρώ και πάνω είναι δωρεάν). Στο site υπάρχει και μια ειδική κατηγορία με προσφορές (offers) με καλλυντικά σε πολύ συμφέρουσες τιμές.



Το δεύτερο είναι το http://www.organicbeauty.gr, που διαθέτει τα πολύ γνωστά και αγαπημένα μου Neal’s Yard Remedies. Πιστοποιημένα και αυτά και εκλεκτής ποιότητας. Αυτά πλέον μπορείτε να τα βρείτε και στα Attica Συντάγματος και του Golden Hall, στο ειδικό τμήμα που λέγεται Carelab by Attica. Όμως, αν ο δρόμος σας δε σας πάει μέχρι εκεί, κάντε ένα απλό κλικ στην παραπάνω διεύθυνση. Ακόμα και ένα απλό… window shopping θα σας χαλαρώσει. Στόχος του είναι η ολιστική αναζωογόνηση μας, γι’αυτό εκτός από τα καλλυντικά θα βρείτε διάφορα τσάγια, αρωματικά κεριά, χυμό aloe vera κ.ά. (Στο site θα βρείτε και τηλέφωνο που μπορείτε να κάνετε τηλεφωνικά τις παραγγελίες σας).



Ένα τρίτο online κατάστημα, σχετικά καινούριο είναι το http://www.healthbebeauty.com, που έχει κυρίως καλλυντικά φαρμακείου, όμως το μεγάλο αβαντάζ του είναι ότι διαθέτει και αξεσουάρ: συσκευές για το αρωματισμό του χώρου, ορθοπεδικά εργαλεία, μέχρι και παπούτσια. Επίσης, θα βρείτε και συμβουλές ομορφιάς από τους ειδικούς, π.χ. πώς να προλάβετε τα σπυράκια, πώς να περιποιηθείτε τα βαμμένα μαλλιά σας, πώς να πετύχετε ένα vintage λουκ μακιγιάζ κ.ά. Επίσης αν γίνετε μέλη του, αποκτάτε δωροεπιταγές και άλλα προνόμια.



Καλές (και συμφέρουσες) αγορές!