Αν ανήκουμε σε όσους αρέσκονται να μαγειρεύουν θα ήταν χρήσιμο να μάθουμε και να υιοθετήσουμε τα παρακάτω tips των ειδικών:
*Όταν καθαρίζουμε τις φρέσκες αγκινάρες τις βάζουμε σε νερό με λεμόνι για να μην μαυρίσουν.

*Όταν ψήνουμε κρεατικά σε μπάρμπεκιου δεν πρέπει να τα γυρίζουμε πολλές φορές και δεν χρειάζεται καθόλου να τα τρυπάμε.

*Όταν κόβουμε με το μαχαίρι λεμόνι ή ντομάτα πρέπει να το πλένουμε αμέσως διότι κινδυνεύει να οξειδωθεί.

*Όταν θέλουμε να ξεφλουδίσουμε εύκολα και γρήγορα ντομάτες τις χαράζουμε λίγο από την πάνω μεριά και τις βουτάμε για λίγο σε ζεματιστό νερό.

*Όταν θέλουμε να κόψουμε μαρούλι, ρόκα, λόλα κλπ. είναι προτιμότερο να τα κόβουμε με το χέρι και σε χοντροκομμένα κομμάτια γιατί με το μαχαίρι μαυρίζουν – οξειδώνονται και χάνουν τις βιταμίνες τους.

*Όταν μαγειρεύουμε μοσχάρι ή χοιρινό στην κατσαρόλα θα ήταν προτιμότερο να τα περνάμε για λίγα λεπτά από βραστό νερό πριν την διαδικασία του μαγειρέματος έτσι ώστε να θωρακίσουμε μέσα στο κρέας τις βιταμίνες του και να απομακρύνουμε τις βλαβερές ουσίες.

*Όταν ανοιχτεί ο πελτές ντομάτας και θέλουμε να διατηρηθεί τον σκεπάζουμε από πάνω με λίγο ελαιόλαδο.

*Για να δώσουμε ωραίο χρώμα στις πίτες χτυπάμε αυγό, λίγο γάλα εβαπορέ και λίγο ελαιόλαδο και αλείφουμε το πάνω τελευταίο φύλλο.

*Στα ψητά σχάρας είναι προτιμότερο την ρίγανη να την προσθέτουμε προς το τέλος ώστε να μην πικρίζει και για να μην χάνει το άρωμά της.