Αναφέρομαι σε μερικά από τα πιο πρόσφατα αρώματα που κυκλοφόρησαν για να μας δώσουν μια ανάσα αισιοδοξίας μέχρι (ή για) την περίοδο των γιορτών. Ιnfo: Για να κάνετε τη σωστή επιλογή, εμπιστευθείτε το συναίσθημα που σας προκαλεί το άρωμα, ανάλογα με το χαρακτήρα του. Οι γλυκιές νότες, όπως για παράδειγμα της βανίλιας, προκαλούν ηρεμία και το συναίσθημα της θαλπωρής.







Θέλετε να τα δείτε όλα ροζ; Δοκιμάστε το γλυκό Mademoiselle Ricci ή αλλιώς οι ροζ αποχρώσεις σε όλο τους το μεγαλείο. Ένα μπουκέτο από ροζ λουλούδια και ροζ πιπέρι, μέσα σε ένα λαμπερό ροζ μπουκάλι, περιτυλιγμένο σε ένα κουτί με ροζ σατέν κορδέλες. Στη σειρά θα βρείτε το ομώνυμο γαλάκτωμα σώματος και αποσμητικό (που είναι μια καλή και οικονομική ιδέα, αντί του αρώματος).


Αν σας αρέσει ο οίκος Prada, τότε θα ενθουσιαστείτε με το άρωμα Candy Collector. Το άρωμα δεν είναι καινούριο, όμως η συλλεκτική συσκευασία του είναι. Και εξηγούμαι: Το μπουκάλι είναι «στολισμένο» με δωράκι… ένα δερμάτινο φούξια βραχιόλι με χρυσά γράμματα. Αν μη τι άλλο, όταν τελειώσει το άρωμα, θα σας μείνει το επώνυμο αξεσουάρ.



Μήπως έχετε αδυναμία στο γιασεμί; Τότε αξίζει να δοκιμάσετε το Signorina του Salvatore Ferragamo. «Ήθελα να δημιουργήσω ένα άρωμα με επίκεντρο το κομψό, διαχρονικό και ραφιναρισμένο γιασεμί. Χαρακτηριστικά που αντιπροσωπεύει και ο οίκος Ferragamo», τάδε έφη η Sophie Labbe, η μία από τις δυο «μύτες» (δηλαδή δημιουργοί) του αρώματος. «Το Signorina είναι η έκφραση της ιταλικής κομψότητας με ευχάριστα αιφνιδιαστικές νότες από άλλα συστατικά» προσθέτει η άλλη «μύτη», η Juliette Karagueuzoglou.



Λουλούδια και ξύλα ίσον αισθησιακός συνδυασμός. Φύλλα βιολέτας, γιασεμί, ορχιδέα, πατσουλί και βανίλια. Κάπως έτσι μυρίζει το Τοus Sensual Touch που βρίσκεται και αυτό σε ένα ροζ κρυστάλλινο μπουκάλι, με μεταξένιο λουράκι από το οποίο κρέμεται το χαρακτηριστικό αρκουδάκι του οίκου.



Και για να μη μείνει παραπονεμένο και το άλλο φύλο, έχω καινούριο Cartier, το Declaration D’un Soin. Πικάντικο, ξυλώδες και φρέσκο, μοσχομυρίζει σανδαλόξυλο με πιπέρι και ξύλο τριαντάφυλλου. Ακαταμάχητος συνδυασμός. Για εκείνους που δεν είναι φανατικοί του αρώματος, υπάρχει και το after-shave balm.

Καλές μυρωδιές!