Είμαι 36 ετών. Πριν απο μερικές μέρες τελείωσα την αντίβιωση για αμυγδαλίτιδα και αμέσως μετά άρχισε η ερυθρότητα η έντονη φαγούρα και λίγα υγρά στο αιδοίο. Έκανα καλλιέργεια κολπικού υγρού και έδειξε candida. Η μικροβιολόγος μου, μου είπε να πάρω για 3 μέρες κάψουλες sporanox και gyno-dactarin. Δεν έχω βρει ακόμα δικό μου γυναικολόγο λόγω μετακόμισης. Θέλω να σας ρωτήσω επειδή έχω διαβάσει τις δικές συμβουλές στο blog αν οι 3 μέρες ειναι αρκετές για τη θεραπεία. Επίσης τι ακριβώς ειναι τα προβιοτικά που προτείνετε για το ph του κόλπου.
ευχαριστώ
Μαντώ

Αγαπητή Μαντώ,
έχεις οξεία μυκητιασική κολπίτιδα γι’ αυτόν τον λόγο και τα έντονα συμπτώματα. Έτσι λοιπόν η αγωγή σου θα πρέπει να ναι λίγο περισσότερο από 3 ημέρες και επίσης θα πρέπει να κάνει θεραπεία και ο σύντροφος.
Εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις STABILANOL 200mg 1 δισκίο την ημέρα για 7 ημέρες το ίδιο και ο σύντροφος. Επίσης εσύ θα πρέπει συγχρόνως να πάρεις και κολπική αγωγή, GYNODACTARIN 200mg κολπικά υπόθετα 1 κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς για τις ίδιες 7 ημέρες που θα παίρνεις την αγωγή από το στόμα και εξωτερική επάλειψη τοπικά θα βάζεις 3 φορές την ημέρα την κρέμα CANESTEN.
Μην ανησυχείς όλα θα πάνε καλά. Τώρα όσον αφορά για προβιοτικά σου συστήνω να βάζεις κολπικά εφόσον έχεις τελειώσει την αγωγή 2 φορές την εβδομάδα κολπικό υπόθετο EVA BIOLACT πλην τις ημέρες που έχεις περίοδο.