Η ζεστή σοκολάτα είναι πιο γευστική όταν σερβίρεται σε μια κρεμ ή πορτοκαλί κούπα παρά όταν σερβίρεται σε ένα άσπρο ή κόκκινο φλιτζάνι, υποστηρίζουν Ισπανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βαλένθια.

Οι ερευνητές ζήτησαν από 57 εθελοντές να δοκιμάσουν ζεστή σοκολάτα από τέσσερα φλιτζάνια διαφορετικού χρώματος: άσπρο, κρεμ, κόκκινο, πορτοκαλί. Παρότι επρόκειτο για φλιτζάνια του ιδίου χρώματος εσωτερικά (άσπρο) και του ιδίου μεγέθους και η σοκολάτα που περιείχαν ήταν ακριβώς η ίδια, οι συμμετέχοντες βρήκαν πιο γλυκιά και αρωματική τη σοκολάτα στο κρεμ φλιτζάνι.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Sensory Studies και δεν είναι η πρώτη που αποκαλύπτει ότι το χρώμα του σκεύους που περιέχει ένα ρόφημα ή τρόφιμο επηρεάζει τον τρόπο που ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται τη γεύση του. Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι τα ροφήματα σε ροζ συσκευασίες γίνονται αντιληπτά ως πιο ζαχαρούχα, ο καφές σε καφέ κύπελλο θεωρείται πιο δυνατός και τα αναψυκτικά σε μπλε κουτιά εκλαμβάνονται ως πιο ξεδιψαστικά.