καλησπέρα, είμαι 24 και εδώ και μια βδομάδα παίζει συνέχεια ο μάτι μου και νιώθω περιοδικό πόνο(δηλαδή όχι πονοκέφαλο αλλά πόνο που έρχεται και φεύγει) στο αριστερό ημισφαίριο του κεφαλιού και κάποιες φορές στο μέτωπο, που αντανακλά και στο υπόλοιπο πρόσωπο (μύτη κλπ). Επίσης λίγο καιρό πριν είχα νιώσει ένα υγρό να κυλάει στο αριστερό ημισφαίριο πάλι και κάποιες φορές νιώθω ζαλάδα. Στην περιοχή του λαιμού μου οι λεμφαδένες είναι ελαφρά διογκωμένοι και κάποιες φορές με πιάνει πόνος και στον αυχένα. στις αιματολογικές εξετάσεις που έκανα όλα είναι οκ, εκτός από σχετικά χαμηλό αιματοκρίτη. Να ψάξω γι’ αυτούς τους πόνους παραπάνω ή είναι απλά νευρόπονοι;
Αντώνης


Αγαπητέ Αντώνη,
η αλήθεια είναι ότι οι πόνοι που περιγράφεις δεν συγκεντρώνουν χαρακτηριστικά τα οποία θα μπορούσαν να τους εντάξουν με βεβαιότητα σε κάποια αναγνωρισμένη μορφή κεφαλαλγίας. Έχει σημασία να διευκρινιστεί αν οι πόνοι συνοδεύονται από άλλα συμπτώματα, όπως διαταραχή της όρασης, αίσθημα ηλεκτρικού ρεύματος, επιδείνωση με το άγγιγμα ή το δυνατό φως, τους θορύβους κά.
Συνήθως, τέτοιοι πόνοι αποτελούν άτυπα συμπτώματα, τα οποία δεν κρύβουν κάτι παθολογικό. Φρόνιμο θα ήταν ωστόσο να επισκεφτείς ένα νευρολόγο ούτως ώστε να υποβληθείς σε κλινική εξέταση και να διερευνηθεί περισσότερο το ιστορικό σου.