Υλικά
- 1 κιλό ψαρονέφρι
- 125γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 50γρ. μέλι
- 50γρ. μανούρι
- 50γρ. αμύγδαλα σπασμένα
- 3 αποξηραμένα σύκα
- 20γρ. ξύδι
- 4 φύλλα δάφνης
- 1 λεμόνι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Πασπαλίζετε το ψαρονέφρι με αλάτι και πιπέρι, το κόβετε σε μικρά κομμάτια και το ψήνετε στη σχάρα.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το μέλι, το ξύδι, το χυμό λεμόνι και αφήνετε τα υλικά να βράσουν για 10 λεπτά.
- Κόβετε τα σύκα σε μικρά κομμάτια, τα προσθέτετε στο μίγμα που βράζει μαζί με τα αμύγδαλα και συνεχίζετε το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά.
- Κόβετε το μανούρι σε τρίγωνα, το βάζετε πάνω στο ψαρονέφρι και το ζεσταίνετε στο φούρνο για 3 λεπτά.
- Γαρνίρετε το πιάτο με αμύγδαλα, περιχύνετε με το ζωμό από μέλι, σύκα και αμύγδαλα και σερβίρετε.
- Το πιάτο συνοδεύεται ιδανικά με ρύζι, λαχανικά και λίγο γιαούρτι με ένα φύλλο δάφνης.
Μερίδες
για 4 άτομα