Δράσεις

The Meet Market

Το Meet Market του Φλεβάρη έρχεται σε ένα καινούριο χώρο, σε μια από τις πιο όμορφες πλατείες της πόλης! Συναντήστε πάνω από 75 παλιούς και νέους δημιουργούς και ανεξάρτητους μικρομεσαίους επιχειρηματίες σε μια 2-ήμερη γιορτή πρωτοπορίας. Επισκεφτείτε τη νομαδική αγορά από τοπικά προϊόντα, φρέσκες ιδέες, φιλικό κοινό και συμμετέχοντες και βρείτε ανάμεσα σε χειροποίητα ρούχα ανεξάρτητων σχεδιαστών, αξεσουάρ, αντικείμενα τέχνης, οργανικά προϊόντα υγιεινής, είδη σπιτιού, νόστιμες λιχουδιές, συλλεκτικά vintage & retro προϊόντα, βινύλια, δια δραστικά παιχνίδια, δώρα, DJ sets και θετική ενέργεια.
Πότε: 23 & 24 Φεβρουαρίου, 13.00- 23.00. Πού: Γκρι Κτίριο, Πλ. Αγίας Ειρήνης (επί των οδών Βασιλικής 2, Παναγή Σκουζέ & Λιμπονά 2). Site: www.themeetmarket.gr.
Παραστάσεις

Η «Piaf» για τον ΟΚΑΝΑ

Edith Piaf. Μια ζωή στην άκρη της επιτυχίας, στην άκρη της καταστροφής. Τα τραγούδια, οι άνδρες που τη σημάδεψαν και η τραγικότητα της ζωής της, παρουσιάζονται σε μια μοναδική παράσταση, για το «σπουργίτι» με τη «θεϊκή» φωνή, που έζησε για μεγάλο διάστημα μέσα στις εξαρτήσεις. Ο ΟΚΑΝΑ και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης προτείνουν την ιδιαίτερη αυτή παράσταση ως ένα μήνυμα αγώνα για τη ζωή σε μια εποχή που δοκιμάζονται οι ανθρώπινες αντοχές. Στο ρόλο της Εντίθ Πιάφ η Μίλλη Καραλή.
Πού: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Αίθουσα Θέατρο, Πειραιώς 206, Ταύρος. Πότε: 27 Φεβρουαρίου, στις 20.30. Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο 210-34.18.759, Δευ – Παρ 11:00 – 14:00). Το έργο «Piaf» παίζεται στο χώρο «Αγγέλων Βήμα» κάθε Παρασκευή & Σάββατο.
Σεμινάρια

Σεμινάριο αιγυπτιολογίας

Ο Πολυχώρος Πολιτισμού «Διέλευσις» σε συνεργασία με το «Ελληνικόν Ιν­στιτούτον Αιγυπτιολογίας» διοργανώνουν κύκλο 20 δίωρων εβδομαδιαίων μαθη­μάτων, με σκοπό την «μύηση» των σπουδαστών/ριών στην αρχαία αιγυ­πτιακή ιστορία, τέχνη, θρησκεία, επιστήμη, γλώσσα και γραφή, ώστε μετά το πέρας του να είναι σε θέση να διαβάζουν απλές ιερογλυφικές επιγραφές.
Πού: Πολυχώρος Πολιτισμού «Διέλευσις», Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη. Τηλ.: 210-86.13.739. Site: www.dieleusis.gr. Πότε: από 6 Μαρτίου, εγγραφές έως 28 Φεβρουαρίου. Κόστος: 90Ε.
Υγεία

Ημέρα σπάνιων παθήσεων

Η 6η Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων στις 28 Φεβρουαρίου στοχεύει στην ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις σπάνιες παθήσεις. Η Πανελλήνια Ένωση Σπάνιων Παθήσεων (Π.Ε.Σ.ΠΑ.) διοργανώνει για την ημέρα αυτή -μεταξύ άλλων- ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες και ασθενείς (την 28η Φεβρουαρίου στις 17:00) στο Ίδρυμα Ευγενίδου, με βασικό θέμα: «Οι Σπάνιες Παθήσεις Δεν Έχουν Σύνορα», ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης στις 3 Μαρτίου (στις 12:00) και δενδροφύτευση στο χώρο του Ιδρύματος Ευγενίδου και του Μουσείου της Ακρόπολης με σπάνια φυτά.
Περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 210-76.60.989, 210-76.00.289, email: gr-pespa@otenet.gr
Θέατρο

«Δάσος, Βαθύ και σκοτεινό»

Δύο αδέλφια, μια νύχτα με καταρρακτώδη βροχή, περπατούν στα κακοτράχαλα μονοπάτια του δάσους τους. Του δάσους της μνήμης τους, των πόθων τους, των απωθημένων τους. Παραπαίουν και ψάχνουν να βρουν τον εαυτό τους. Το συνειδητό και το ασυνείδητο αποκαλύπτονται από τη βροχή που ξεπλένει ένοχες και ανομολόγητα πάθη και τις αστραπές που φωτίζουν την ανθρώπινη ύπαρξη. Οι ήρωες περπατάν το σκοτεινό μονοπάτι της αυτογνωσίας τους, τη στιγμή που οι λύκοι αλυχτούν γύρω τους.
Πού: ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ, Κεντρική Σκηνή, Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων, Αθήνα. Τηλ.: 210-86.56.004, 86.24.392. Πότε: Έως 3 Μαρτίου, Τετάρτη & Κυριακή στις 19.30, Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο στις 21.00. Περισσότερα εδώ.
Παιδί

Εικαστικό εργαστήρι

Ένας νέος φανταστικός κόσμος υποδέχεται μικρούς και μεγάλους εξερευνητές στο φουαγιέ του ισογείου του Μεγάρου Μουσικής. Το όνομά του Μπλομπτέρ και δημιουργός του η Γαλλίδα designer Ματαλί Κρασσέ, που παρουσίασε με επιτυχία αυτή την πρωτότυπη εικαστική εγκατάσταση, η οποία απευθύνεται σε παιδιά 6-12 ετών, στο Κέντρο Πομπιντού στο Παρίσι. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, εξειδικευμένο εκπαιδευμένο προσωπικό ξεναγεί τους νεαρούς περιηγητές στο θαυμαστό κόσμο της Ματαλί Κρασσέ.
Πού: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βας. Σοφίας & Κόκκαλη. Πληροφορίες-κρατήσεις: εκδοτήρια Μεγάρου Μουσικής. Τηλ.: 210- 72.82.333. Πότε: Έως 10 Μαρτίου. Περισσότερα εδώ.
Θεσσαλονίκη

«ΡΟΖΑ»

Η Ρόζα Εσκενάζυ ήταν μια γυναίκα ελεύθερη και χειραφετημένη. Μπήκε στο πάνθεον των μεγαλύτερων φωνών της Ελλάδας και χαρακτηρίστηκε ως «Η μεγάλη κυρία» του ρεμπέτικου τραγουδιού. Το έργο ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη, σημαντικό σταθμός στην καριέρα και τη ζωή της. Εκεί άλλαξε το όνομα της, εκεί άρχισε να μαθαίνει ελληνικά, εκεί πιάσανε τους γονείς και τ’ αδέρφια της οι Γερμανοί και από εκεί ήταν ο άντρας που ερωτεύτηκε.
Πού: Regency Casino, Θέατρο Βεργίνα, 12° χλμ Θεσσαλονίκης – Αεροδρομίου. Πότε: 26 Φεβρουαρίου.
Βιβλίο

ΤΟ ΚΡΕΑΣ
Γιάννης Κωτσέλης, Εκδόσεις Μύρτος, 15Ε

Ο Γιάννης Κωτσέλης, κτηνίατρος και Διευθυντής της Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος Αθηνών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αξιοποιώντας τις ειδικές γνώσεις του για το κρέας, παρουσιάζει το βιβλίο «Το κρέας: Εξασφάλιση υγιεινής, επιλογή ποιότητας, τρόποι κοπής». Πρόκειται για ένα βιβλίο-οδηγό που στόχο του έχει να διαμορφώσει μια όσο το δυνατόν πληρέστερη και πιο σαφή αντίληψη για το κρέας, τόσο για τον έμπορο στην επαγγελματική του δραστηριότητα, όσο και τον καταναλωτή στην επιλογή του κατάλληλου προϊόντος.
Στείλτε μας τις δικές σας προτάσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση protaseis@vita.gr.