Έχω ακούσει για το λάδι τζοτζόμπα ότι διώχνει τα σπυράκια. ισχύει αντικαθιστά και την ενυδατική αν όχι, πώς τα χρησιμοποιούμε και τα δύο κι ό,τι πληροφορία έχετε σχετικώς με το λάδι αυτό. σας ευχαριστώ, Κάτια

Το έλαιο τζοτζόμπα (ή χοχόμπα) είναι ένα από τα πιο ευεργετικά έλαια της φύσης. Η χημική του σύσταση είναι παρεμφερής με εκείνη του ανθρώπινου σμήγματος, που σημαίνει ότι απορροφάται εύκολα και σε βάθος από την επιδερμίδα. Τι κάνει:

* Χαρίζει θρέψη, ενυδάτωση, ελαστικότητα, μείωση λεπτών γραμμών και ρυτίδων σε όλο το πρόσωπο και τα μάτια.

* Άτομα με λιπαρό δέρμα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το λάδι jojoba, δεδομένου ότι δεν μπλοκάρει τους πόρους του δέρματος. Αν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία, χρησιμοποιήστε το σκέτο. Αν η επιδερμίδα σας είναι ξηρή και σας τραβάει μετά την εφαρμογή του ελαίου, τότε μπορείτε να απλώσετε επιπλέον μια ενυδατική κρέμα.

* Έχει αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, κι έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις όπως έκζεμα, ψωρίαση και σημάδια ακμής. Δε θεωρείται ότι θεραπεύει την ακμή, σίγουρα όμως βοηθάει στην αντιμετώπισή της, γιατί ενισχύει την άμυνα του δέρματος.

* Δεν είναι τοξικό και πολύ σπάνια ερεθίζει το δέρμα.