Δράσεις

Αντιρατσιστική ποδηλατοπορεία

Οι ποδηλάτες διασχίζουν καθημερινά τη μεγαλούπολη και είναι δέκτες του τι συμβαίνει στους δρόμους και στις γειτονιές της. Οι επιθέσεις προς συνανθρώπους μας απλά επειδή μιλάνε άλλη γλώσσα, ντύνονται διαφορετικά ή έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά είναι ένα φαινόμενο, που δε θέλουν να συνηθίσουν. Με την ποδηλατοπορεία στη μνήμη των θυμάτων της ρατσιστικής βίας καλούν όλους και όλες σε έναν αγώνα κατά του ρατσισμού και της βίας, ώσπου αυτά να ξεριζωθούν από την κοινωνία.
Πού: Πλατεία Συντάγματος. Πότε: 2 Μαρτίου, στις 16.00. Πληροφορίες στα τηλ.: 6937-911.948 (κ. Αποστόλης Καλτσής), 6975-401.107 (Ροίκος Θανόπουλος0. Site: www.podilates.gr. www.themeetmarket.gr.
Διασκέδαση

Blogoscars Party

Ελάτε και φέτος σε ένα πάρτι βγαλμένο από το σινεμά, για να γιορτάσετε το τέλος άλλης μιας επιτυχημένης διοργάνωσης με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το Blogoscar Καλύτερης Ταινίας και την πρεμιέρα της νέας ταινίας μικρού μήκους από την ομάδα των #blogoscars! Οι Έλληνες bloggers διαλέγουν τις αγαπημένες ταινίες της χρονιάς και μοιράζουν τα δικά τους κινηματογραφικά βραβεία. Το Soundtrack της βραδιάς επιμελούνται η @elafini, Madeleine Theo, George TheBeast και άλλοι special guest DJs, ενώ θα προσφέρεται κρασί με περιορισμένο αριθμό κουπονιών και σειρά προτεραιότητας.
Πού: Bios, Πειραιώς 84, Αθήνα. Πότε: 2 Μαρτίου, στις 22.30. Είσοδος ελεύθερη.
Ομιλίες

«Ψηφιακή γνώση και ανοικτές τεχνολογίες: γέφυρες στην έρευνα, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό»

Αυτός είναι ο τίτλος του νέου κύκλου ομιλιών που διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του προγράμματος Μορφωτικών Εκδηλώσεων «Επιστήμης Κοινωνία» του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Στόχος των ομιλιών είναι να αναδειχθούν τα οφέλη από τη δημιουργία και ανοιχτή διάθεση ψηφιακού περιεχομένου με τη χρήση νέων τεχνολογιών.
Πού: Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ), Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, τηλ.: 210- 72.73.516. Site: www.ekt.gr. Οι ομιλίες θα μεταδίδονται ζωντανά στη διεύθυνση www.ekt.gr/events/live. Πότε: 5-19 Μαρτίου, κάθε Τρίτη, στις 19.30. Είσοδος: Ελεύθερη
Παιδί

Απόκριες στο μουσείο

Φέτος ήρθαν οι Απόκριες και στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Φορέστε στα παιδιά σας την αγαπημένη τους στολή και ζήστε την εορταστική ατμόσφαιρα με το αποκριάτικο πρόγραμμα που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Μεταξύ άλλων θα λειτουργεί εργαστήριο κατασκευής αποκριάτικων μασκών, ενώ θα υπάρχει γαϊτανάκι και κουκλοθέατρο.
Πού: Κέντρο ΓΑΙΑ, Όθωνος 100, Κηφισιά. Τηλ.: 210-80.15.870. Πότε: Κυριακές 3, 10, 17 Μαρτίου, 10.30 – 15.00. Είσοδος: 6Ε, παιδιά έως 2 ετών δωρεάν.
Θέατρο

«Σε αργή κίνηση» της Δανάης Παπουτσή

Δυο ερωτευμένοι νέοι που εισχωρούν σε μια ομάδα με συγκεκριμένη δράση, αναζητώντας ένα στόχο που θα δώσει νόημα στη ζωή τους. Ένας φίλος που χάνεται κατά τη διάρκεια της δράσης αυτής. Ένας ψυχολόγος που 14 χρόνια πριν έκανε μια λάθος κίνηση. Μια μάνα εγκλωβισμένη στο χρόνο, στο χώρο, πάνω από μια άδεια κούνια. Οι δυο νέοι, άγνωστοι πλέον μεταξύ τους, σε μια παράξενη συνάντηση, με στόχο μια διαδρομή που οδηγεί στο τέλος… ή στην αρχή, μιας ιστορίας.
Πού: Φωταγωγός Μπλε Πολυκατοικίας (Εντός Floral), Θεμιστοκλέους 80, Εξάρχεια. Τηλ.: 210-38.00.070, 6936-600.039. Πότε: 5 Μαρτίου, Δευτέρα & Τρίτη, στις 21.15. Είσοδος: 8Ε.
Διατροφή

Μαγειρική χωρίς αλάτι

Υπάρχει φαγητό χωρίς αλάτι; Κι αν υπάρχει, τρώγεται; Ο chef- culinary expert Βαγγέλης Δρίσκας, αντιμετωπίζει την πρόκληση και σας προσκαλεί στο νέο του σεμινάριο με θέμα τη «Μαγειρική χωρίς αλάτι». Απευθύνεται σε υπερτασικά άτομα, μέλη των οικογενειών τους, αλλά και σε όποιον επιθυμεί να περιορίσει δραστικά το αλάτι από τη ζωή του, επενδύοντας στην υγεία. Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή.
Πού: Driskas Test Kitchen, Ευστάθιου Λάμψα 19, Αθήνα. Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ.: 217-72.16.288 & 6985-08.34.12, στο e-mail: info@testkitchen.gr. Πότε: 6 Απριλίου, 11.30- 13.30. Συμμετοχή: 40Ε.

Ρέθυμνο

Παλιές ελληνικές Καντάδες

Παλιές ελληνικές καντάδες γεμίζουν κάθε γωνιά της πόλης του Ρεθύμνου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του φετινού καρναβαλιού. Στην εκδήλωση συμμετέχουν η μεικτή και η παιδική χορωδία του Δήμου Ρεθύμνης και οι μαθητικές χορωδίες των Γυμνασίων Ατσιποπούλου και Επισκοπής. Μην χάσετε, λοιπόν, την ευκαιρία για μια βόλτα στα στενά της πόλης και μάλιστα ακούγοντας μουσική και σιγοτραγουδώντας.
Πού: Έναρξη από την πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη. Αρκαδίου, Κ. Παλαιολόγου, Εθν. Αντιστάσεως, Λ. Κουντουριώτη έως το Δημαρχείο. Πότε: 5 Μαρτίου, στις 18.30.
Βιβλίο

Η μέθοδος Murad. Το νέο επαναστατικό πρόγραμμα αντιγήρανσης με θεαματικά αποτελέσματα στο δέρμα σας σε μόλις 5 εβδομάδες.

Θέλετε να βοηθήσετε την επιδερμίδα σας να δείχνει ακόμα πιο υγιής και όμορφη; Αυτό το βιβλίο θα σας υποδείξει τον τρόπο. Ένα εύκολο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα με άμεσα αποτελέσματα από τον φημισμένο καθηγητή Δερματολογίας του UCLA, δρ. Woward Murad, ο οποίος θεωρείται αυθεντία στην υγεία της επιδερμίδας. Προμηθευτείτε το δικό σας αντίτυπο από τα περίπτερα μαζί με το τεύχος Μαρτίου του Vita.
Στείλτε μας τις δικές σας προτάσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση protaseis@vita.gr.