Εκδηλώσεις

Απόκριες στον «Ελληνικό Κόσμο»!

Ο «Ελληνικός Κόσμος» υποδέχεται μικρούς και μεγάλους σε ένα ολοήμερο αποκριάτικο πάρτι γεμάτο μουσική, χορό, παιχνίδια και εργαστήρια. Μια σειρά από αποκριάτικες δραστηριότητες συμπληρώνουν τις παραστάσεις, τις εκθέσεις, τις προβολές εικονικής πραγματικότητας και τα κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα του «Ελληνικού Κόσμου», παρασύροντας τις διαθέσεις σε ξέφρενους ρυθμούς διασκέδασης. Μικροί και μεγάλοι φορούν τη στολή τους και συμμετέχουν σε ένα ολοήμερο ξεφάντωμα.
Πού: Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος. Πότε: 17 Μαρτίου, 10:00-18:00. Περισσότερα εδώ. Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης
Κινηματογράφος

Ντοκιμαντέρ για τον Νίκο Νικολαΐδη

Στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος ξεκινά η προβολή του ντοκιμαντέρ του Χρήστου Χουλιάρα «Σκηνοθετώντας την Κόλαση» και 3 ταινιών του Νίκου Νικολαΐδη: «Singapore Sling», «Πρωινή Περίπολος», «Ο Χαμένος τα Παίρνει Όλα». Το ντοκιμαντέρ εξερευνά τον κινηματογραφικό κόσμο του Νικολαΐδη και επιχειρεί μια κατάδυση στις ταινίες και την προσωπικότητά του. Ο Γιάννης Αγγελάκας, ο Τάκης Σπυριδάκης, ο Κωνσταντίνος Τζούμας, η Όλια Λαζαρίδου, η Βαλέρια Χριστοδουλίδου, ο Χρήστος Βαλαβανίδης και άλλοι συνεργάτες, φίλοι και η οικογένεια του αφηγούνται τις τους περιπέτειες, ενώ μιλάνε για την κινηματογραφική κληρονομιά του Νικολαΐδη. Ταυτόχρονα, ο ίδιος ο σκηνοθέτης μιλάει για τη ζωή του και παραθέτει τη δική του άποψη για το σινεμά.
Πότε: από 21 Μαρτίου.
Παιδί

«Η Ζωή του κυρίου Δεντρούλη»

Το Πλανητάριο γιορτάζοντας την εαρινή ισημερία και την παγκόσμια Ημέρα των Δασών, προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να παρακολουθήσουν πρώτοι την ψηφιακή παράσταση «Η Ζωή του κυρίου Δεντρούλη» σε ειδική εκδήλωση, στην οποία θα πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο (στις 19:30 & 20:30). Απαραίτητα είναι μόνο τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιηθεί από το Ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18:30 της ίδιας ημέρας. Η παράσταση θα ενταχθεί στο πρόγραμμα του Πλανηταρίου από την Παρασκευή 22 Μαρτίου.
Πού: Ίδρυμα Ευγενίδου, Πλανητάριο, Λ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο. Τηλ.: 210-94.69.600. Site: www.eugenfound.edu.gr. Πότε: 21 Μαρτίου.
Ποίηση

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Η Ημέρα της Ποίησης στο Ι.Μ.Κ. μέσα από τη ματιά της σκηνοθέτιδας Μαίρης Κουτσούρη», με την προβολή τεσσάρων ντοκιμαντέρ για τους σπουδαίους ποιητές: Καβάφη, Σικελιανό, Βάρναλη και Εμπειρίκο σκηνοθετημένα με την ματιά της Μαίρης Κουτσούρη, για την ΕΡΤ. Παράλληλα, από 19-24/3 (18:00 – 22:00) θα πραγματοποιούνται καθημερινές προβολές των ντοκιμαντέρ για τους τέσσερις ποιητές.
Πού: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος. Τηλ.: 210-34.18.550. Site: www.mcf.gr. Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Πότε: 21 Μαρτίου, στις 19:00.
Έκθεση

Για τους «Ορίζοντες»

Η ηθοποιός και ζωγράφος αφιερώνει 15 έργα της, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση για την μεταστέγαση του Κέντρου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ». Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν σε μια ανοικτή προς το κοινό εκδήλωση, στους χώρους του Booze την Τρίτη 26 Μαρτίου (στις 20:00). Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει προβολή της κινηματογραφικής ταινίας «Στρέλλα» του Πάνου Κούτρα, ενώ θα μιλήσουν οι καλλιτεχνικοί συνεργάτες της και εκπρόσωποι του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α «Ορίζοντες».
Πού: Booze Cooperativa, Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα. Πότε: 22- 31/3, καθημερινά 19:00 – 00:00. Είσοδος Ελεύθερη. Περισσότερα στο Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες», τηλ.: 210-9766144.
Θεσσαλονίκη

«Εκποίηση – Παζάρι βιβλίου»

Το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών – Βιβλιοπωλών Ελλάδος (Ε.Σ.Ε.Β.Ε.) με την συμμετοχή 150 εκδοτών με 500.000 βιβλία απαντά στην οικονομική κρίση με διέξοδο πολιτισμού. Από τις 22 Μαρτίου έως και τις 20 Απριλίου διαθέτει στο κοινό της Θεσσαλονίκης 500.000 βιβλία από 150 ελληνικούς εκδοτικούς οίκους, με εκπτώσεις που ξεκινούν από 70% και φτάνουν και το 90%.
Πού: Εμπορικό Κέντρο, Πλατεία Odeon, Τσιμισκή 43, Πλατεία Αριστοτέλους, Θεσσαλονίκη. Πότε: 22 Μαρτίου – 20 Απριλίου. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, 09:00-21:00, Σάββατο, 09:00-20:00, Κυριακή και αργίες κλειστά.

Βιβλίο

«Τροφές, όλη η αλήθεια», Τζιλ Φούλερτον- Σμιθ, εκδόσεις Ψυχογιός, 25,40Ε

Το κόκκινο κρασί κάνει καλό ή κακό; Μπορούν κάποιες τροφές να βελτιώσουν την όραση; Πρέπει όντως να πίνουμε οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα; Λειτουργούν οι δίαιτες αποτοξίνωσης; Το βιβλίο «Τροφές, όλη η αλήθεια» παρουσιάζει με επιστημονικά στοιχεία τις επιδράσεις των τροφών στο ανοσοποιητικό σύστημα, στην όρεξη, στη μνήμη και στη λίμπιντο. Μάθετε πώς επηρεάζουν οι τροφές τη γονιμότητα, τα επίπεδα ενέργειας, το δέρμα, τα μαλλιά και το βάρος και ανακαλύψτε πώς μπορείτε να βελτιώσετε τις διατροφικές σας συνήθειες.
Στείλτε μας τις δικές σας προτάσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση protaseis@vita.gr.